31 May 2008

>> tagging's tiMe!


To:

sis lynna, sis ann, sis fara n liyana..
xjumpe soklan yg best laa..
xpe.. just answer this qs..
hehe..


Are u smiling?

>> yurp! I’m smiling rite nOw.. =)

When was the last time u met someone new?
>> I met sumOne new everyday..

What is irritating u now?
>> sakit tekak + got headache plak...

When did u last eat pizza?
>> dah lame xmkn pizza.. hehe.. ari ni kuar p mkn pizza pn best jgk kan? =p

Did u drink beer last night?
>> Watpe minum beer? Root beer minum arr! Huhu..

Are u good at poker?
>> kind of.. hehehe

Are u tired?
>> ermm.. ye la kut! Sakit tekak ni cam nk demam jek..

Last spoken words u heard?
>> masa nk tido semalam.. housemate ckp “zat, lampu dapur nk tutup ke?”

Have u ever kissed anyone named John?
>> setakat ni bLom lg.. knape? JOHN tu famous ke? huhu

Besides ur bed, what is ur favourite thing in ur room?
>> wOod wardrobe form my mama & the bigger cermin tilik.. hehe

Pepsi or Coke?
>> ntah.. nak dua2 bley?

Did u ever throw up?
>> urhh.. semua org dr baby pon camtu.. x gitu? hehe

Did u ever throw up while kissing someone?
>> xpenah lg stakat nie.. xbaik tau.. cian die..

Do u enjoy piercings and tattoos?
>> just enjoying my ears piercing.. tattoo x la kot.. watpe? Nk amik wuduk pn xlps… =)

Taco Bell or McDonald's?
>> of course McDonald’s

Are u restless?
>> nOpe.. maybe after my convocation day kut.. =)

Is ur computer a laptop?
>> yurp.. my sweety laptop..

Are u allowed to stay up later than 10pm on a weeknight?
>> huhu.. I am 22 years old now.. so what?

Do u believe dreams come true?
>> ermm.. ye kot.. apepn, berdoa kpd Allah swt tu penting.. =)

Last song u heard?
>> lagu Hindustan.. hehe.. Mujhse Shaadi Karogi..

Do u like.. Batman?
>> yes.. nak naik kete ngn die

Who is in the room with u?
>> i.m alone.. housemates pergi ke angkasa.. hehe

What are u wearing on ur feet?
>> x wearing pape pn..

What was the last thing u ate?
>> char kuew tiaw with my housemate pkul 1 pg.. hehe

What were u doing before this?
>> jerang air byk2 since my roommate semua dh nk balik..
tekak pn sakit, kene byk minum plain water laa..

What is the closest item that is blue?
>> my sikat rambut kot.. my secret bOok.. =p

What instant messaging service do u use?
>> Yahoo Messenger, phone sms..

Whose house did u go to last night?
>> restoren mamak.. bkn house ye.. hehe

What do u wear more, jeans or sweatpants?
>> jeans..

What is the last movie u watched?
>> Evolusi KL Drift.. dh lame x p tgk wayang.. uhuh!

What do u currently hear right now?
>> car sound outside my house.. ee..

When did u last buy a new pair of pants?
>> last 3 month.. d sunway pyramid.. hehe

When did u last take a shower?
>> nk pergi mandi la ni.. saje nk pecahkn rahsia aku.. =)

Have u ever heard of the band Soul Fly?
>> penah kut.. dulu2 dlm PUTRA..

Where is ur mom?
>> she’s in her ofis.. today is Wednesday, so mybe tgh on air kut! Selamat pg Kelantan!

Where do u sleep?
>> on my bed la.. xkn katil org len plak.. hehe

Where do u shop the most?
>> kalau kat Kelantan, byk dekat KBMall laa.. kat cni, kat umah je kot..

Are u happy with where u are?
>> of course la.. I’m happy for being me.. wherever I go I kene happy laa..

Would u ever take someone back if they cheated on u?
>> dun know.. love is bLind!!

Have u ever talked about marriage with someone before?
>> yerp! Umur dh lanjut.. hehehe.. =)


... i tag :
>> sis ann
>> sis lynna
>> sis fara
>> liyana

.. then bila dh jwb tagging ni, please drop the 'jawapan' at my chat bOx.. hehe

.. trip to Melaka ..


Holiday
at Melaka..

Last Sunday, the day after my graduation day, my family and I went to Melaka for a short trip, just only for one day trip… just nice coz we have to cut our budget tightly..
semuanya berinflasi sifar..
We have to be at Port Dickson and not Melaka actually..
But some of my family ade yang teringin sgt nak ke Melaka..
mungkin depa mau rasa doing some exploration di negeri Hang Tuah tu kot.. hehe..
siap tanya lg ape nama ibu negeri Melaka tu.. huhu..
mcm2 jawapan aku terima, aku pon xtau..
ade yg ckp Bandar Hilir, bandar Hang Tuah n Hang Jebat pun ade..
yg pastinya negeri Melaka TIADA ibu negeri!! Hehe.. =p
Nasib baik la aku ade kawan sorang kat Melaka tu..
huhu.. sha, thanx for da info!

kami bertolak dr Gombak pukul 11 pg then sampai at Melaka pukul 1.30 ptg..

konon-kononnya berkonvoi la ni.. tp 3 buah je keretanya.. =)
dalam 3 drivers tu, only 1 driver je yg tau selok-belok Melaka..
nk tersesat kami di buatnya..
But we’re bit lucky coz driver kami cekap!
Bkn cekap apepun, just kalau sesat, cekap n cepat mendail nombor driver yg expert td.. hihihi..
kalau bab mghabiskn kredit telefon, cekap je yeee.. =)

sampai shj kami di Melaka, terus pergi ke kapal yg tersadai in front of Melaka centre mall..
Spend our great time there and visits all the museums includes TUDM and so on laa until sakit kaki before went to Kota A’Famosa..
bila di fikir2kan balik, boring betul masuk muzium tu..
bukan ape, kat tempat kita pon ade muzium jgk..
aku pon tatau sape yg bawa kami mlawat.. hehe..
Just followed the rules.. huhu.. uweks!

dalam banyak2 tempat yg kami lawati, Kota A’Famosa is just a nice port.. hehe..
bukan ape, coz kami boleh duduk, borak2, makan n minum and to release our stress..
Tension beb! Panas yg menggila sampai sakit kepala ni.. =p

aku yg very excited sbb bwk org yg aku syg.. hehe..
Among peoples I loved so!! Hehe..
By the way, Mr Hairul penat.. cian die.. =)
We spend so many times together..
naik beca, being a dunno driver for my abah.. haha..
last2, kereta dorg la yg selalu sesat!
Aku x bersama hairul sepanjang pjalan coz I have to be maid for my cousin kecik!.. =)

After that, we stopped at masjid sebelah kubur2 yg cantik utk solat then we’re enjoyed our lunch at 5 o’clock at pantai ape ntah.. pantai tu pun cantik secantik muka2 kami.. hakhak.. =)
anyway, sempat la snap skit..
dah koje kami..

After makan2’s time, we’re flying back to Gombak but my pakcik sempat lg berseloroh nk pergi makan sate kajang.. waaa.. penatnye!
Aku kasihan kat hairul je sbb die keje esoknya.. huhu.. cian abg.. sori ye b.. nnt lain kali kita p lagi naa.. =) sepanjang jalan before sampai kat kajang tu, aku tido je (pengasuh baby yg pemalas!!) dlm kete ngn mulut ternganga (xtau betul ke tidak, ntah2 rekaan adik aku je) huahuahua… =)

sampai kajang, mkn sate haji samuri then btolak balik ke Gombak n sampai pukul 12 malam..
sampai je kat umah pakcik aku, mr. hairul terus amik helmet then borak2 skit ngan mama then terus pergi meninggalkan daku.. cewwahh.. dekat pkul 1 pg br die sampai kat Petaling Jaya.. cian.. jauhnya.. =(
hehe..

ermm.. Anything happened, we keeps as memories.. hihi..
br pergi Melaka, kalau pergi Port Dickson that day, confirm muka2 kami macam org India.. hehe..
(Indians, jgn marah ye..)

















naik beca bersama.. hee























with my mama~~


















beratur amalan mulia~~























muke penat!!


.. kemas rumah lg laa..

hye n very gud mowning!
just to making wake-up call to sis lynna, sis ann, sis fara n liyana..
how are u there my luvly frens?
hehe..

today, i'm just doing my kemas2 rumah as usual since i replaced my mama's job in this home!
mama, cepat laa balik.. i miss u so much..

balik je rumah, mama bertolak pergi ke Terengganu melengkapkan tugas sebagai pengulas sukan sempena sukan SUKMA 2008 di daerah di Terengganu..

tugas mama sebagai deejay radio menuntut mama melakukan byk kerja dlm satu masa..
menuntut mama untuk berfikir setaraf perdana menteri.. hehe.. i think so!
mama, you are the greatest woman in this world!!
i'm prOud of you..

buka je radio ptg esok, mesti xdapat dgr celoteh mama dlm radio.. huhu.. rindunya..
dh 5 bulan aku xdgr mama on-air since aku duk kat shah alam tu.. =)
xpe2.. anakmu ini akan sabar menanti kepulanganmu..

cuma yg terkilan, this coming monday is my 22nd buzday.. no cake to me.. huhu..
biasanya mama yg belikan cake.. but this time, i have to buy by myself.. =(

mama, i'm gonna mss u..

okay2..

jap g nk g pasar beli mee..
cian adik2 aku xmkn lg nie..
hehe..
nasib baik mama tinggalkan kereta ni..
kalau x, penat seh nk tggu teksi dtg pick-up!!
huhu..

okay, selamat memasak to all my frens..

ari ni nk main 'tagging'.. hehehe.. =p
aku nk tag sis lynna, sis ann, sis fara n liyana..
ari ni kan off day.. konpem dorang xbz..
kekeke.. =)

tata..

Bad news!













Bile pegang je laptop ni, rs mcm nk nangis..
aku dah ade kat kampung..
susah la nk jumpe buah hati lg..
We’ve been together since I was form 3 at aged 15.. baru sedar, long journey in my life..
Almost 8 years and everyday until today, I’ve been with him.. fuhh!
Kalau married people, of course depa dah ade 4 anak kut.. huhu..

Opss.. bukan nk citer psl tu..

cuma nk gtau yg die accident semalam.. =(
teruk jgk la keadaan die..
aku rs mcm nk balik shah alam je..
nak jaga dia time2 ni..
nasib baik la die x cedera teruk sgt..
So far, alhamdulillah..
masa call die semalam, siap wat lawak lg.. ngeee.. =)

Last night, aku minta tolong fatin and abil (pakwe fatin) p umah hairul kat PJ untuk pujuk die p klinik.. dorang sampai PJ pukul 12.30 mlm.. tp aku aku tau hairul tu takut nk p klinik..
suh makan panadol tu mcm2 excuses yg die bg.. mcm budak2 tamau mkn ubat..
dah la si fatin tu sesat masuk blok lain.. haha..
cian jgk kat couple tu.. sampai je kat umah hairul, siap borak tgk citer lg dlm tV..
ape kes la bdk2 ni.. org suh p klinik tamau.. takut kene inject! Heee.. =p

Anyway, I wish him semoga cepat2 sembuh then termakbul hajat nk masuk kitchen line..

B, I’m with u..

With lots of love,
~~ zatulhernanimohdnawi~~

28 May 2008

;D hatiku berbunga!


hehe.. tak mula ape2 lg dah gelak.. hehehe.. =)
hari ini entah mengapa hati aku berasa amat gumbira..
terlalu gembira sehinggakan aku xlekang dari senyum..
sampai kawan2 dan adik aku perli aku..
haha.. aku GUMBIRA!!!

sepatutnya hari ini aku balik kelantan.. balik ke kampung halaman..
tp di sebabkan tiket abis semalam, terpaksalah aku tggu hari esok..
esok je la aku balik kelantan.. on may, 29 2008..
suke sgt.. opsss! tp itu bukan kepala cerita ya!.. hehe..
sebenarnya, aku punya handphone yang masuk wad hari tu aku dah dpt balik....
yeyey!!!!

hehe.. suke yg amat.. dah lama aku tggu kepulangan 'baby' aku tu..
ingatkan saje je pergi ke plaza alam sentral nk p jalan2..
tp tatau la plak handphone ni dah sedar dr koma panjang..
alhamdulillah..

3 mggu aku tggu kepulangan handphone ni..
akhirnya, kembali juga padaku.. huhu.. ;p
handphone ni sebenarnya terjatuh 3 mggu yg lalu..
aku sayang sgt.. br je beli.. bukan murah beb! huhu..
neway, from today, i will take care of my 'baby cyg' nih..
aku akan jaga sepenuh jiwa aku.. cewah! haha..
that's my promise.. =)



































.. next blogs coming sOon! ..


hi there..

oleh kerna kesibukan yg melanda diriku ini agak kencang,
aku tidak dpt mewarnakan blog aku dengan sebaik mgkin..
tetapi tiada mengapa kerna aku pasti akan membalas segala dendam kesumat ini..
tunggu kemunculan blog aku seterusnya..

anyway, selamat tinggal shah alam..
kelantan, i'm coming..

;p

24 May 2008

.. alhamdulillah ..


hanya itu yang mampu aku luahkan untuk apa yang telah berlaku hari ini..

alhamdulillah..

ucapan syukur aku ke-hadrat Illahi kerana Dia telah memperkenankan segala permintaan aku selama ini..

selama 3 tahun aku berada di UiTM TERENGGANU untuk menghabiskan pengajian dalam bidang yang amat aku minati..

selama 3 tahun juga aku telah bertungkus-lumus untuk sampai ke tahap ini..

bukan mudah untuk berjaya.. juga bukan mudah untuk gagal..

itu kata-kata yang aku genggam sepanjang hidup aku bergelar seorang pelajar..

dalam meniti arus kehidupan sebagai pelajar, macam-macam yang aku terpaksa tempuhi..
sahabat, kekasih hati, ibubapa, pensyarah, hati, jiwa dan raga terpaksa aku jaga dengan elok supaya aku tidak terkeluar dari landasan.. tp aku hanya manusia biasa.. yang hidup mengimpikan segalanya indah.. Allah Maha Besar.. kerenah mereka semua banyak mengajar aku untuk berdiri di atas kaki aku sendiri.. hanya tuhan saja yang tahu..

segala kata nasihat dan dorongan dari mama dan abah serta keluarga tercinta aku turuti dengan rela hati.. aku tahu, hanya dengan berkat dari merekalah aku berada di tahap ini..
bukan untuk membangga diri.. tetapi sekadar meluahkan segala yang terbuku di hati..
aku sayang mereka dengan sepenuh hati aku..
tanpa mereka, aku mungkin bukan sesiapa..

hari ini membuktikan segala-galanya..
mama, abah dan seluruh keluarga aku, ucapan setinggi terima kasih aku ucapkan..
aku akan terus berusaha untuk membahagiakan kamu semua.. insyaAllah..

anakmu,
zatul hernani mohd nawi

thanks Allah s.w.t






































































































23 May 2008

.. kerja semalam .. =



subject : makan-makan

time : 2 p.m
date : may 22, 2008
venue : kedai kopi, shah alam
rate : 3 stars
comment : money out!
couple : noor hairulnizam & zatul hernani













































..................................................

so, that is all..
makan-makan dah habis..
bye2..

see u next blog!

p/s : petang ni nk p gombak.. =)




22 May 2008

.. dinner je kot ..



ptg td sempat keluar ngan 'gewe' jap.. p makan2 kat area shah alam..
esok pulak mau fly ke gombak lg pergi amik mama n abah n jugak famili tersayang..
huhuhu.. ermm.. xsabar sgt!
SABAR SABAR SABAR
malamnya pulak xde keje nk buat, so aku dengan rajinnya jd chef..
ikut giliran la kan??
hehe.. saje je perut ni mengidam nak makan kari..
so dengan tiba2, terjadilah 'KARI' dlm rumah ni..
ermm.. some pictures yg sempat snap..
tukang masak yg x hebat sedia memasak!!
haha.. =p

:: yana, pinjam chef knife yerp!! ::


:: tukang masak yg cikai!! chef zat mau masak ni ::


:: wahai murid2ku, meh sini cekgu nk ajar ni, mula2.. ::


:: jgn lupa masukkan halba campur ye.. tumis sekali ngn bawang ::


:: haa.. jgn lupa put in daun kari, baru shedap!! ::


:: masukkan jugak curry paste.. pastikan ALAGAPPAS ::


:: huh! curry is coming!!! ::


yeyeyy!! kari dh siap..
jom makan..
mari2 kita menjamu selera sama2..

;p


21 May 2008

sweet memories ;)



:: with encik sam at UiTM TERENGGANU ::


:: with my classmates at Hottour Nite last year ::


:: with my steady friends >> suzanne & asrar at UiTM MALAYSIA this year ::


:: with my classmates at Puan Mohaini's house when Hari Raya Puasa last year ::


:: some of my classmates when Majlis Berbuka Puasa sempena Muffin (Malaysia Book of Record last year) ::


20 May 2008

>> petua untuk mata <<

hye all..

di sini dan hari ini kita berkongsi petua utk menyegarkan mata..

sbenarnya esok aku mau pergi shopping tomato ngn timun batang untuk perawatan muka..
almaklumlah.. xsuke sgt pergi spa2 nie.. nnt kulit muka jadi rosak.. hahaha.. =)

tapi bila aku fikir sabtu ni hari bersejarah, apa salahnya aku merawat muka aku yg kian cerewet nih.. uhuu.. owh muka.. knape kamu sgt cerewet hah?

tp syukur setakat ni x adalah jerawat 'hinggap' di muka aku ni..

esok, byk jgk keje yg mau di setelkan dan juga mau di segerakan..
iye lah.. rumah ni harusnya dikemas dong!
mak bapak kami mau datang dong.. huhu.. (skadar bergurau)
esok jg, aku mau beristirehat sambil memanjakan kulit muka then xpyh nk fikir2 psl jerawat kan?

huhu.. okay..
here some petua yg aku nk kongsikan dgn kamu n ngn aku sndiri jgk..

:: petua2 perawatan mata ::


BULATAN HITAM BAWAH MATA

Hancurkan daun pudina segar dan letakkannya di sekitar bahagian mata.
Biarkannya selama 10 minit sebelum mencucinya menggunakan air sejuk.

MATA SEMBAB

Mata sembab boleh di kurangkan dengan menggunakan potongan ubi kentang segar.
Caranya adalah dengan meletakkan potongan ubi kentang di atas mata selama beberapa minit.

KELETIHAN MATA

Lembabkan 2 uncang teh ke dalam air panas.
Setelah itu, sejukkan uncang teh tadi dengan memasukkannya ke dalam peti ais.
Setelah ia sejuk, letakkannya ke atas mata selama lebih kurang 15 minit.


anyway, just try it out n have fun!!

me,
zatulnani..


hye! i'm back.. ;)


hello frens..
i am back!!
huhu..
alhamdulillah..
xsmpai 5 hari diri ini menghilangkan diri..
tiba2 sudah kembali.. kemana kamu menghilang mek wei??
=p

i'm just looking forward for my graduation day on this saturday..
eee.. xsbrnye nk jemput mama ngn abah n famili kat gombak..
kali ni, lps je solat jumaat, aku nk terus pergi gombak ngn hairul..
bukan ape pn, sekadar mahu menjadi tourist guide..
tau2 la org jauh dtg KL.. msti sesat punyer.. hihi.. ( sorry abah syg!! )

ermm.. this time, i'm here with one of my cousins..
he's so 'comel'.. so chubby baby bOy!
this boy named muhamad farish izwan.. nice name!
huhu.. lets me introduced him..

ahhh.. tamau laa.. nengok je la pictures yg sempat aku snap ni..
hehe.. gewram nengOk pipi die.. ;p

comey kn baby boy ni..
cian die demam..

farish, tengok kakak fatin amik gmbr farish ni..
;p

he's 'panjang'..
huhu..
ikut papa dia!

budak farish demam!

hihi..
tgk die cenYum!!


dah2..
kita berbalik kpd topik yg asal..
next time..
aku nk upload gmbr convo rehearsel time ari tu..
xsmpat upload terus fly pergi gombak..
huhu..
sabaq sat naa..
=)

daaa...


17 May 2008

gud nite..




My Math teacher told me 1 Hour=60 Mins & 1 Min = 60
secs.

but she
never told me 1 sec without a FRIEND like you is equal to

100 years.


Miss you..
Good Night..

have a sweet dream..

16 May 2008

.. bye!

hye to all bloggers..

i will be away from shah alam for 5 days..

spending my time in search for peace..


hopin that i'll have a clear mind..
hihihi..

..zatul hernani mohd nawi..


batu dan friendster..




Kawan biar seribu di Friendster..
Fenomena yang menjadikan masyarakat Malaysia pengguna Friendster paling aktif di dunia..

Bayangkan kita baling batu dikalangan orang ramai dan terkena pada seseorang.
Jika ditanya adakah mereka mempunyai Friendster, jawapannya adalah YA..
Apakah kaitan antara batu dan Friendster?
Tiada, cuma hendak memberi perumpamaan tentang bilangan pengguna Friendster yang semakin meningkat dengan hampir semua individu kita kenali berdaftar dengannya atau paling tidak pernah mendengar tentang Friendster.

Laman Web rangkaian sosial ini telah menjadi satu fenomena hebat dikalangan pengguna Internet Malaysia dengan statistik terkini menunjukkan 29% daripada populasi pengguna Internet negara ini memiliki Friendster.

Itu bermakna daripada kseluruhan 14.9 juta populasi Internet Malaysia, 4.2 juta daripadanya berdaftar dengan Friendster.

Cukup ramai dan bilangan ini dijangka semakin meningkat berdasarkan kepada ‘trend’ dan keperluan laman komuniti ini untuk orang ramai berhubung dan mencari kenalan baru (faktor utama penggunaan Friendster di Malaysia).

Malah menurut Pengarah Perhubungan Awam dan Pemasaran Friendster, Jeff Roberto dalam satu pertemuan dengannya baru-baru ini, pengguna Malaysia merupakan pengguna Friendster paling aktif di dunia.

Ia termasuk mereka yang memiliki akaun Friendster atau pengguna biasa yang sekadar melawat ke laman Web berkenaan memberi trafik tinggi setiap bulan.

Friendster juga merupakan laman web kedua paling banyak dikunjungi selepas Yahoo! dan di rantau ini sahaja 18.6% pengguna Friendster datangnya daripada Malaysia.
Boleh tahan juga orang kita!

Filipina mempunyai pengguna Friendster paling ramai di rantau Asia Pasifik iaitu 39.9%, diikuti oleh Malaysia 18.6%, Singapura 14.2% dan Indonesia 13.9% mengikut statistik yang dikeluarkan oleh Alexa.

Maka tidak hairanlah jika kita lihat senarai 15 negara paling banyak mengkases Friendster datangnya dari negara-negara Asia Pasifik termasuk Hong Kong, China, Jepun, Taiwan dan Korea serta lebih 25 juta pelawat unik Friendster setiap bulan adalah dari rantau ini.

Siapa pula pengguna Friendster di Malaysia? Tentu sahaja wanita lebih ramai bilangannya iaitu sebanyak 55% manakala pengguna lelaki 45%.

Angka ini hampir sama seperti negara-negara Asia lain.
Bukan remaja sahaja kini bersosial di Friendster, malah mereka yang bekerja, sudah berkeluarga, artis, selebriti dan yang berumur juga seronok berkawan-kawan di Friendster. Pengguna Malaysia menghabiskan purata 245 minit setiap bulan (perseorangan) di Friendster, menunjukkan ketagihan bersosial tinggi di laman web ini berbanding laman sosial lain di Internet seperti MySpace dan Facebook (Comscore Oktober 2007).


:: today's fashiOn ::




titipan daripada pereka anda,
:: zatulnani ::

hari-hari minggu begini, tiada salahnye jika kita mahu bergaya..
keluar makan mahupun berjumpa teman2..
ermm.. here some bj2 yg sempat di uoploadkn utk tatapan umum..
nmpak cantik dan juga elegan..
=)


Kombinasi hitam dan putih sememangnya unik..
Ia menjadi pilihan sepanjang zaman sejak dr zaman 50-an lg..
Keistimewaannya makin terserlah dengan sentuhan kolar, ropol dan perincian lipatan.. Gabungan warnanya mampu menyerlahkan lagi daya tarikan diri kamu.



Kombinasi hijau juga menyejukkan mata sesiapa yg melihat..
Jangan kita lupakan mainan warna terutamanya hijau..
Hijau ada di mana-mana sahaja dan hijau menjadi byk menjadi pilihan generasi muda sekarang..
Penampilan hijau menyegarkan dan menyejukkan hati dan jiwa..
Sarungkan hijau untuk gaya casual kamu hari ini...




++ tips ke pesta : neutral n seksi


hola my frens.... hihi!



ari ni mari2 kite bersama2 me''makeover''kan wajah kite yew..
=p
here some tips for natural n sexy face.. =)
try it out..

hujung mggu semestinya byk agenda yg ingin di penuhi rite?
erm.. hang out with some friends n so on..
okay .. here we go!

Selain penampilan, wajah juga memerlukan kelainan... ( nk mengayat ni )
Wajah, mata, pipi dan bibir… biarlah nampak cantik dan menggoda!! lgpn kite jgk yg akan puas hati kan??

Ayuh! kita mulakan…
Neutral dan Seksi, jadi tema pilihan di hujung minggu ini…


Wajah
Sapukan rata bedak asas pada wajah, agar tampak lebih halus dan neutral, akhirinya dengan sapuan bedak debu. Sebelum itu, pastikan bedak yang dipilih sesuai dengan warna kulit kamu yaa..

Pipi
Serlahkan kejelitaan dengan sapuan pemerah pipi. Sama ada warna merah bata atau coklat, ia terpulang kepada konsep riasan di wajah. Pastikan sapuan dibuat
di atas tulang pipi.. Jgn dibuat di pipi, nanti nmpak cam barbie doll jek! buruk lew.. huhu.. =)

Mata
Kelopak mata yang luas kamu itu diindahkan dengan sapuan pembayang mata warna neutral. Mulakan dengan warna yang sedikit terang dan pertegaskan dengan warna yang sedikit gelap.

Bibir
Bibir tampak menawan dengan warna merah jambu.. Mulakan dengan sapuan lipstik, kemudian akhirinya dengan lipgloss. bg nmpak ceria sket..

Serlahkan mata mu!
Lakarkan bingkai mata kamu dengan liquid eye liner dan akhirinya dengan sapuan maskara. kalau inginkan kelainan, cuba sapukan glitter.. itu pun kalau kamu willing.. Glitter melengkapkan riasanmu.


kamu pasti kelihatan seksi di hujung minggu begini..
cuba lah!

15 May 2008


:: ini kisah aku dan mereka ::
-- kasih sayang yang tiada tandingan --

aku, zatul hernani..
aku, tiada teman yang sejati..
aku, tiada musuh yang abadi..
aku, masih di sini..
aku, masih begini..


:: my love ::
- harap kekal hubungan kita sampai mati -

:: my dear ::
-- harap kita akan tetap bersama selamanya --

:: my bunches of flowers ::
-- harap ikatan tiada berdarah ini akan selalu sehati --

:: my life ::
-- kasih sayangku bukan main-main, aku ingin hidup dan mati bersama --

:: my power ::
-- kamu bukan sesiapa di hatiku, tapi kamu tetap menjadi darahku --

:: my sweet and sour ::
-- harap apa yang bakal berlaku satu hari nanti tiada akan mengubah hubungan kita --

:: my soul ::
-- harap dunia ini akan menjadi milik kita sentiasa --

:: my life ::
-- harap juga ingin hidup dan mati bersamamu --

true love,
zatul hernani mohd nawi





eh, comeback ke sis?

Assalam - 13/10/2017 , Jumaat. Kita datang jengah blog kita ni bukan nak buat comeback pun, sebab kita tahu entah bila kita akan jadi ra...