31 July 2008

.. biLa saya gatal tangan!!


selamat
siang semua!
hohoho.. ;O
entri yang mengarut!
saya suka karut-karut kan?
hehe.. boleh jadi tukang karut kut!
nanti kita pakat tubuhkan kelab dikir barat..
kamu semua naikkan pangkat saya jadik tukang karut okay?
haha.. merapu aje saya ni..

tapi betul laa..
bila saya boring dan tersangatlah x ada keje, saya akan.........
(seperti di baWah INI....)

hehe.. enjoy scrolling dOwn my pics! ;D

















































2 cukuplah yee.. heee ;D
kang banyak-banyak nanti kang kamu boring juga..
x semua orang suka tengok gambar kita kan?
(kepada kamu-kamu yang x suka, x payah tengok la yee!)
pergi main jauh-jauh..
saya pun x mintak kamu view blog saya ini..
dan terima kasih beribu-ribu lemon kalau kamu dah faham..
haha! poyo aje saya ni.. =)

sebenarnya kan, assignment saya banyak sangat..
banyak banyak banyak banyak dan BANYAK!! banyakkk... ;p
x berupaya saya nak menghadapinya..
saya x sanggup nak berhadapan dengan assignment saya yang bergunung-ganang ini..
akan tetapi, kenapa saya x selesaikan secepat yang mungkin yee?
hehehe.. sebabnya, saya x tahu yang mana dulu hadir dalam diari hidup saya ni..
lagi POYO! haha..

urm! nanti lah saya buat.. NANTI lagi....
x tahulah bila NANTI-MENANTI tu menjadi kenyataan..
adush! bukan sikit atau bukan main-main tao assignment saya ni..
saya pun penat nak memikirkannya lagi..
sebab semua assignment saya tu seumpama saya kena OUTSTATION!
semuanya kena PLEASE DO VISIT.. alamak!
x tahan saya.. semuanya berat-berat!
berat mata memandang, berat lagi hati ini menanggung kegelisahan.. =)
nasib baiklah saya ada teman-teman di sisi yang sentiasa bersama sehati dan sejiwa..
terima kasih ya! marilah kita selesaikan assignment ni hingga ke titisan DARAH yang terakhir!
chayo' chayo' my dear frens!
dO the bEst amOng the bEst!!
okay la tu..

ok lah..
tangan gatal ni dah penat menaip... ;O

kita ketemu lagi ya!
byebye..

saya,
zatul nani~~


29 July 2008

tukar lagu please!! hehe


hehe..
ngengada betul saya ni kan?
suka-suka aje tukar-tukar lagu.. ingat lagu ni famili saya punye ke hape? hehe..
orang-orang yang tengah feeling dengar lagu ini mesti marah saya kan?
jangan marahkan saya yee.. risau saya..
okay-okay.. buat kali terakhir, dengarlah lagu ini..
BERDIRI SEORANG PERINDU..
sebab, sebentar lagi, lagu ini pasti akan bertukar..
warh! macam debar menanti aje.. hehehe..
saya x mahu HURT FEELING lagi.. cukup lah ye! ;D
kali ini, kita tukar lagu yang catchy sikit yee.. =p
x boring la kalau kamu sentiasa lawat blog saya kan kan??
bak kata kawan saya, lagu pun memainkan peranan penting dalam emosi seseorang..
sebagai terapi minda.. kadang-kadang x selalunya kita gembira.. x juga sentiasa bersedih..
bagi saya, biarlah seimbang antara dua perasaan itu..

bila saya gembira, saya sentiasa bercakap..
kadang-kadang sampai penat anak tekak saya..
tapi bila saya berduka, saya pasti akan tersenyum dan kadang-kadang, dalam senyuman pun saya boleh menitiskan airmata.. hehe..
macam-macam kan
saya ni??
tapi itulah saya.. itulah saya yang ramai lagi x tahu.. huhu..

tadi bukankah kita bersoal pasal lagu?
huhu.. kenapa lari tajuk yee?? terpesongkah entri saya kali ini? hehe..
rakan-rakan blogger saya kebanyakkannya CIKGU dan CIKGI..
risau saya kalau mereka semua tersemak karangan saya ini..
mesti saya kena rotan dengan BULUH punye!
x pun, saya pasti dipaksa untuk mengusung kerusi di atas kepala dan berlari mengelilingi padang sebanyak 10 pusingan kan?
buat cikgu dan cikgi, jangan marah ye.. saya kan masih darjah 2..
mana saya pandai mengarangi karangan terindah.. hehe ;D

pagi tadi selepas subuh saya terus ke ruang tamu dan terus tekan POWER ON di remote televisyen.. terus berkumandang lagu KENANGAN TERINDAH dendangan Samsons Band..
nak menitis airmata ini tapi saya tahan..
x tahulah kenapa saya mudah sangat tersentuh sejak kebelakangan ini..
tapi kalau saya merujuk pada kawan-kawan, pasti mereka menyangkal kenyataan ini.. sebab saya sentiasa senyum, senyum dan senyum..
dan mungkin dalam senyuman itu, saya menangis.. siapa tahu kan?
macam-macam memori yang saya cuba tenggelamkan tapi x pernah berhasil.. kenangan-kenangan itu sentiasa ingin timbul seperti ikan-ikan di permukaan air laut yang diberi makanan.. hehe.. (teringat sewaktu pergi ke Pulau Perhentian dahulu, saya beli roti Gardenia dan bagi ikan-ikan itu makan.. gembiranya mereka kan??)
erm.. perumpamaan yang tiada kena-mengena dengan kisah saya..
tapi x mengapa.. sebab inikan KARANGAN saya..
hanya cikgu dan cikgi saya sahaja yang faham permulaannya, plot penceritaannya serta pengakhiran cerita ini.. betul x cikgu dan cikgi?? hehehe..

sebelum saya mengundur diri, izinkan saya untuk mewarnakan karangan saya ini..
(hehe.. saje aje nak menceriakan hati yang rawan)
++ macam-macamlah saya ni.. ;D

hoho.. malam ini saya banyak agenda yang mahu diselesaikan..
dan agenda-agenda itu sudahpun diluluskan..
tunggu ye kedatangan entri baru saya..
heee.. ;D

dan lagu lain akan berkumandang!

tata titi tutu..

jumpa lagi tao!!

saya lah!,
zatul hernani mohd nawi

++ saya rindukan orang-orang dalam gambar ini ++


28 July 2008

:: kerinduan ::


salam..
hari ini aku menambah entri yang terlalu biasa..
teramatlah menjadi kebiasaan kepada pelajar-pelajar yang merindukan kampung halaman..
begitu juga dengan aku..
aku terlalu memikirkan hal keluarga di saat ini..
bagaimana ya keadaan mereka? sihatkah mereka? gembirakah mereka?
aku harap mereka tidak berduka di kala ini..
iyalah.. kami telah melalui satu fasa hidup yang tidak pernah kami rasakan sebelum ini..
seperti sebuah kelahiran semula.. aku bersyukur di atas apa yang berlaku..
Allah swt masih sayangkan keluarga aku..
oleh sebab itu, aku terlalu berkira dengan permasalahan yang di hadapi oleh keluarga..
cukup-cukuplah dengan apa yang terjadi..

apapun, kita tinggalkan sejenak kisah kehidupan itu..
berbalik pada rumah tadi ya..
cantik x rumah saya?
(^-^)
rumah ini kecil sahaja..
tidaklah terlalu hebat dan tidak seperti rumah-rumah lain..

..fi baiti jannati..

hehe..

tidak sabar
rasanya mahu pulang ke kampung lagi 2 minggu..
mahu menatap wajah-wajah kesayangan aku..
mahu menatap sepuas-puasnya..
aku terlalu rindukan mereka sehingga menjadi tidak keruan..
terlalu kasihankan mereka..
~~ ya tuhan, selamatkanlah keluargaku dari malapetaka dunia dan bencana akhirat~~

AMIN..

27 July 2008

.. sad sOng!

salam...
pagi-pagi lagi aku bangun mengadap laptop ni..
breakfast with half boiled egg + hot milo..
i was full even its to little.. hehe.. kuat makan tao!
lepas subuh tadi sehinggalah ketika ini x berganjak-ganjak lagi..
hajat di hati mahu berjalan-jalan menziarahi rakan-rakan blogger..
tapi mata ni macam nak terkatup lagi..
semalam rasanya dah tido awal..
tapi xpelah.. hari ini tamau p mana-mana juga..
aku nak stay aje kat rumah ni..
petang skit baru nak keluar cari makan..
sambil jalan-jalan cari aweks! hehe..

ingat petang skit nak settle down assignments..
nak buat mana yang patut.. x mahu la tangguh-tangguh macam semester lepas..
akhirnya aku jugak yang tension.. kali ini aku nekad nak buat assignment cepat-cepat..
agaknya menjadi tak monolog kali ini? hehe.. hope so laaa.. insyaAllah..

hari ini jugak aku rasa macam nak dengar lagu yang kamu semua tengah dengar ni..
BERDIRI SEORANG PERINDU by IBNOR RIZA..
lagu ni macam ada kaitan pulak dengan aku yang baru putus kasih ni..
ermm.. enjoy listening my currently song! besh kan lagu ini..
kadang-kadang layan mau menangis juga..
tapi... udah-udah! kang x pasal-pasal mengalir laju airmata ini!

''janganlah di keruhkan kasih yang sedang tenang.. keranaku merindu..''

jangan di kenang lagi kisah-kisah lalu..
bagus juga ada cinta baru.. moga cepat cinta lama itu berkubur..
tamau ingat lagi.. biarlah ianya berkubur bersama langkah-langkahku...
hehe.. so far so good.. i'm happy with my life right now!

by the way,
good morning to all my blogger friends..
do keep in touch.. =)
i am updating my life.. hehe

salam sayang,

zatuLnaNi.... ;D

.. otak saya dah bergeliga di pagi hari! ;D


.. i've been tagged by DATO' GELIGA ;D


1) What is the most important thing in your life?

- my family
- buah hati pengarang jantung pisang.. ;p
- good job..
- keberkatan dari Allah swt..
- rezeki halal dari Allah swt..
- kawan-kawan dulu dan kini..


2) What is the last thing that you bought with your own money?
- cincin perak.. emas xmampu kot.. huhu
- topup.. =)
- yang lain2 tu, dia pinjaman.. haha!


3) Where do you wish to get married?
- kat mane2 aje.. x kisah pun.. asalkan berjalan dengan lancar..
- pastikan masih di bumi Allah.. ye x?


4) How old do you think you will be permanently owned by your love?
- kalau di telitikan keadaan sekarang, mungkin masa umur 23 kot.. insyaAllah..


5) Are you in love?
- hehe.. saje je dato g ni.. erm.. so far so good.. yerp! i am in LOVE with a boy.. doakan ye.. dia cinta ke 2 saya.. baru aje kami kenal.. =)


6) Where was the last restaurant you had dinner?
- masa kat kampung dulu.. New Horizon Garden Rest.. ala2 cam rest house la.. hehe..


7) Name the latest book that you bought?
- PURCHASING :: selection n procurement for the hospitality industry.. huhu.. biasa la jadik student ni kan? buku pun hundred n above! fuhhh....


8) What is your full name?
- x aci.. dato g x jawab.. dia kedekut nama..
- nama penuh saya adalah ::
- zatul hernani bt mohd nawi
- okay?


9) Do you prefer your mother or father?
- i prefer my luvly mother.. muah! cyg mama.. abah pun saya syg jgk.. both of them laa..


10) Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.
- Nabi2 especially Nabi muhammad.. duk asyik dgr kisah aje.. kalau d izinkan, nak jugak tgk baginda real life.. =)
- same answer ngn dato.. hehe


11) Christina or Britney?
- X SUKA dua2! perangai x senonoh.. huhu.. =)


12) Do you do your own laundry?
- biasanya basuh sendiri.. tp kalau the whole week busy, laundry la tempatnya.. hehe


13) The most exciting place you want to go?
- taman tema
- tempat yang hening..
- x terlalu sibuk..
- dato g nk g makkah, insyaAllah 1 day, ada rezeki lebih, nani akan pergi sana..


14) Hugs or kisses?
- dua2 pun oleh.. opss! for female n muhrim only..


15) Point out 5 things about the person who tagged you.
1. nama dia dato geliga..
2. nama penuh dia x tau.. dia kedekut nama.. hehe
3. dah kawen ngn perempuan yang comel..
4. have own baby.. xsure baby boy or girl.. rsnya girl (kalau salah jgn marah,hehe)
5. balajar kat oversea.. pulang nnt, blanje nani makan nasi arab tau! hehehe


16) 8 things I am passionate about:
1. maha pencipta..
2. my self
3. my family
5. my love

5. persons surrounding me..
6. duit n duit.. hehe
7. handphone..
8. kawan-kawan..


17) 8 things I say too often:
1. owh ye ke?
2. okay
3. entah laa..
4. x tahu la pulak..
5. erm..
6. allahu akbar
7. laaa..
8. ok jom!


18) 8 books I’ve read recently:
1. dara mag
2. rapi mag
3. pesona pengantin
4. 99 herba (pinjam dari sis chemp)
5. professional baking :: untuk cik bOo..
6. koleksi hantaran ratu sehari :: ntah apa motif p baca buku ni.. hehe
7. traverama
8. saji/rasa


19) 8 songs I could listen to over and over again:
1 . sempurna :: andra n backbone band
2. sampai menutup mata :: acha septriasa
3. berdiri seorang perindu :: ibnor riza
4 . kau yang satu :: WOW
5. pelangi petang :: sudirman
6. aku dan duniaku :: sudirman
7. semoga abadi :: misha omar
8. aku lebih tahu :: mila


20) 8 things I learned last year:
1. to love my parents very much..
2. to make somebody happy..
3. to discipline myself..
4. to calm an angry person.. ermm.. payah la jgk!
5. relax n be patient..
6. happy always.. senyum2 selalu!
7. berjimat! tamau dah boros2.. hehe
8. bersyukur kepada Allah atas semua nikmatNya..


21) nak tag sape yee?
- insyaAllah nnt sy tag ye..

26 July 2008

.. different between paddle n whisk (UP :: Boo)

bOo, nani dah complete kan permintaan boo..
cadbury jgn lupa yee..
hehe..
;D



whisk ni yg berjaring-jaring



ni paddle.. tp ini untuk kegunaan yg banyak..
(sorry nk jupe gmbr paddle yg kecik)


biasanya kalo kite beli mixer, dia ada 2 jenis attachments kan?
2 whisk n 2 paddle..
so kalo nak wat icing, better guna paddle..

UP :: miss aisyabOo.. 2

fudge-type icing ::
normally icing ni heavy n rich. may be flavored wit a variety of ingredients n are used on cupcakes, layer cakes, loaf cakes, sheet cakes..

recipe :: white fudge icing (vanilla flavored)

ingredient::

125 ml water
60 gram butter
60 gram shortening (emulsified :: kat kedai available in small packet)
45 gram corn syrup
2 gram salt
1000 gram confectioner's sugar
8 ml vanilla extract


procedure ::

1 - place water + butter + shortening + syrup + salt in a saucepan. bring to a boil.

2 - sift the sugar and then add into mixer bowl..

3 - using the paddle (jgn guna whisk) with machine running slowly (kuasa rendah), add in the boiling mixture and beat until smooth.. the more icing is mixed, the lighter it will become..

4 - add in the vanilla. blend.

5 - use while they are still warm.. (rewarm in a double boiler). kalau dia terlalu keras, u can thin with hot water then whisk until combine together..

6 - if u nak ade rasa lain, u can add any flavor u like.. =)

UP :: miss aisyabOo.. 1


buttercream :

-- this icing for many kinds of cake.. they are easily flavored n colored..

ingredients ::

250 gram sugar
60 ml water
90 gram egg yolks
300 gram butter (softened, cut in a small pieces : suhu bilik)
4 ml vanilla extract

procedures ::

1 - combine sugar and water in a saucepan. bring to a boil n stirring until sugar dissolve.
continue until jadi syrup until they reach 115'C point.. gelegak giler2 ok.. hehe

2 - while syrup boiling, beat egg yolks (telur kuning) using mixer until they are thick and light.
gunakan kuasa paling tinggi.. kalau nak dia jd gebu laaa...

3 - as soon as the syrup reaches the point, slowly pour the syrup into the beaten egg yolks and whipping constantly until finish.

4 - continue to beat until the mixture completely cool and the egg yolks are VERY thick and light..

5 - whip in the butter a little at a time. beat. add in vanilla. beat again. until naik gebu.

6 - if the icing is too soft, refrigerate until firm enough to spread..

7 - kalau bOo nak ade rase or kaler, bole la add.. its up to you..

-- that is all..

selamat mencuba..
=)


embun tengahari..

hehe..
no updates for today..
sangat-sangat tiada yang istimewa hari ini..
owh hari sabtu ye hari ni? lupa hari laa...
wat rakan-rakan blogger, kite lawat-lawat blog aje la ye..

hari ini mau main kemas-kemas rumah sambil tonton cerita hindustan..
assignment bergunung-gunung tapi mood RAJIN tu x sampai-sampai lagi..
tunggu aje lah..

nak keluar pun, bajet rasanya x cukup nak menampung..
tengokla next week kite jalan-jalan ke KL..
lagipun, duit pinjaman dari PTPTN pun x masuk-masuk lagi..
saje je nak bagi lambat-lambat..
hehe.. peminjam ni dah kekeringan..
alaaaa... cepat la..

okay-okay..
sebelum aku start meraban, baik kita STOP!
haha..

waaa.. besh jugak dengar lagu nasyid ni..
dah lama x dengar lagu nasyid lama-lama..
hoho ( currently watching CARTA NASYID kat tv 9 :: 1.20 pm )
hehe..

okay..
bye-bye..
see you sOon..

itu, --->

saya laaa.. zatulnani!

(^-^)

25 July 2008

menangis? kesat airmata itu...

  • kenapa kamu menangis?
  • kamu menangis, aku pun rasa ingin mengalir airmata ini..
  • apa yang kamu tangisi dan ratapi?
  • apa kaitannya dengan aku?
  • apa semua ini?
  • owhh..
  • dugaan ye?
  • atau sebab kamu sangat terista dengan berita istimewa ini?


apapun, aku ucapkan jutaan terima kasih kerana sangat memahami..
aku juga insan biasa dan tiada yang istimewa pada diri ini..
aku menghargai kehadiran teman-temanku di sisi di sini..
temanku, terima kasih di atas segalanya..
.....................................................................................................................

:: saya ingin tersenyum selalu ::
........................................................................................................................

memang pada awalnya aku merancang untuk menyampaikan apa yang terbuku di hati setelah sekian lama aku pendamkan..
seharusnya hari ini.. ya! hari ini...
tetapi tidak aku duga mereka bermonolog sendirian menyampaikan ceritera cintaku kepadaku..
aku sangat menghargai keadaan itu..
aku insan yang terlalu biasa..
sentiasa terkandas dengan keadaan yang sesak..
aku bukan sempurna.. masih banyak yang harus aku pelajari..

kawanku, doakan kesejahteraan sahabatmu ini..
pandulah aku ke jalan yang baik..
jangan hanyutkan aku ke lembah berjurang..

biarkan aku dengan kisah cinta ini..
bukan aku x sedih..
bukan aku x hiba..
tapi..
cintaku hanya cinta sekadar cinta melankolia..

ramai rakan yang marah dan tidak puas hati akan sikap aku sebegini..
menuduh aku itu dan ini menghancurkan hati seorang lelaki yang baik..
tapi, tahukah mereka yang hati aku juga remuk??
tahukah mereka bahawa aku juga sengsara??
TIDAK..
mereka semua tidak tahu..
mereka hanya tahu untuk menuding jari ke arahku..
tanpa mereka menyelongkar KISAH KASIH kami berdua..

temanku,
jangan di salahkan kami kerana putusnya CINTA kami..
jangan tuduh kami tidak mempertahankan hubungan ini..
sebab CINTA tidak pernah memilih hati untuk singgah..
dia mudah datang DAN mudah juga pergi..
aku relakan CINTA itu pergi..

......................................................................................................................................................................

hari ini..
aku hadir dengan cinta baru..
cinta yang rata-ratanya ramai memprotes..
tidak sukakah mereka dengan lelaki ini?
mengapa?
sukarkah untuk menerima?

apapun, cinta kami telah pun di restui oleh keluarga..
insyaAllah..
doakan kami hidup berdua, bersama, bergembira..


temanku,
jangan di sampaikan BERITA SEDIH hati ini kepada kawanku yang lain..
kerana mereka masih lagi kebingungan..
gembira dan bingung dalam menghitung hari bahagiaku yang agak jauh perginya..
tidak ada antara mereka yang tahu..
jangan biarkan mereka persoalkan dan datang kepadaku untuk MERUJUK jawapan....
KERANA, aku tidak ada jawapan PENUH untuk soalan-soalan mereka itu..
aku sangat penat untuk berhadapan dengan emosi ini..
sembunyikan dari mereka.. emosi ini sangat bercelaru..

suatu masa nanti, ceritera cinta baru ini akan terbongkar jua..
dan aku pasti ketika itu, kisah ini sudah terpadam...

-- zatul herNani --

...lagi sorokan identiti


:: dia ::

24 July 2008

.. a memOry oF sunGai keLanTan!

this pic is dedicated for :
- sis lynna
- sis ann
- sis fara
- mizz bOo
- sHa
- adry
- fauDzan
- aDrina
- sis ohh ya ya
- maHira
- sis Ellena
- sis nadia hanum
- liyana
- sis nadea
- farah aminuddiN
- haNnah
- hannAn
- FaisAL
- mizz beRry_daD
- unpredictabLe aSrar

inilah buah hati pengarang jantung saya..
buat masa sekarang, dia memenuhi segala impian saya..
di kala sedih, saya merujuk kepada dia..
di waktu gembira juga saya pergi kepada dia..
saya bahagia mengenali dia..
tapi sampai bila?

sampai bila saya dengan dia?
semoga kamu semua mendoakan keharmonian saya..
doakan ketenangan saya dengan dia..
yang pasti, dia sangat tinggi untuk saya yang rendang ini!
hehe..

p/s ::
janji saya, akan saya karangi sebuah karangan INDAH untuk kamu semua!


salam sayang,
:: zatulhernani ::


moRNing's piC.. sekaDar seLinGan!

macam pemandangan luar negara kan?
pemandangannya sangat cantik dan hening pada waktu pagi sekitar pukul 7.00 hingga 7.30..

kawasan ini di kelilingi oleh beberapa deretan bangunan rumah kedai yang terletak di Pusat Komersial Seksyen 7, Shah Alam..

kesemua rumah kedai yang ada di sini penuh berpenghuni sekalipun baru dibuka sekitar 4 bulan yang lalu..

sesekali, datanglah ke Pusat Komersial Seksyen 7 untuk menyelongkar khazanah yang tersembunyi di sekitar kawasan ini..

pasti anda akan begitu TERUJA!!


:: kisah kasih kita ::



++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

pengarang jantungku,
selama mana kita bernafas
hati ini lagi mengasihimu
tapi bukan itu yang dicari
kita masih lagi bersama
berdua
selamanya
kasih ini payah dipisahkan
tapi kita harus redha BILA.....



.... keadaan seperti ini
kita harus pergi
tinggalkan sesuatu
datang kepada yang baru
dan bukannya kembali
kini aku pasti
bukan dia pilihanku
bukan dia jejakaku
bukan dia di hatiku
tapi akan tetap tersemat selamanya
aku YAKIN
dengan telus
DIA, aku kasih sampai mati

saya,
zatul hernani mohd nawi

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


22 July 2008

.. ucapan perghargaan!


:: special credits goes to them all ::


buat mama dan abahku,
terima kasih untuk segalanya..
anakmu ini masih kecil..


buat adik-adikku,
kita sama-sama tempuhi hidup ini hingga ke hujung nyawa..


buat bekas pengarang jantungku,
hidup ini perlu di teruskan.. carilah bahagiamu sayang!


buat kekasih hatiku,
aku masih tercari-cari keharmonian bersamamu..


buat teman-temanku,
kita akan tetap bersama dan terima kasih..


aku setia di sini,
ZATUL HERNANI MOHD NAWI



19 July 2008

++ i've bEen taggEd by Boo cUte!!



~RULES~

The rules of the game get posted at the beginning. Each player answers the questions about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves them a comment, letting them know they've been tagged. Let the person who tagged you know when you've posted your answer...


So now, on to the questions...

1) What were you doing 5 years ago?
: owh.. on that time my umur br aje menjangkau 17 tahun.. hehe.. konon2 sweet 17 la ni.. comey sangat2 mase tu.. hukhuk.. kenbang hidung aku.. segan plak kat adik iparku cayang(cik boo yg cute).. mase tu tengah survive nak amik SPM.. mase di habiskan dengan kelas aje.. sambil2 berkasihan dengan ex-steadybOy.. hee.. best sangat mase tu coz ramai member dan itulah juga zaman kegemilangan aku.. glamer jugak la kat skolah.. sebut aje nama aku, pasti semua org knal.. maklumlah student yang hyperactive.. huu.. =)

2) What are 5 things on your to-do list for today?
- xleh nak shopping lagi coz PTPTN x masuk lg.. hehe.. sabar2!

- bangun pagi2 lagi coz nak pergi KL Sentral.. ( cari tiket balik kampung! )

- merayau kat KL Sentral sorang2 :: white booth area.. hehe..

- beli selendang PaShMina kaler hijau.. puas hati!! hee..

- hantar baju2 BUCUK kat dobi.. bukan malas, tp kakak iparmu ini x sempat nak basuh.. =)


3) What are 5 snacks you enjoy?
- cadbury choc bar.. wajib every week.. hehe..

- gardenia sandwich yg inti jagung.. woaaa beshnye!

- pizza hut bole.. lama x makan pizza, boo, blanjew laaa.. =)

- maggi bole x? maggi pon sedap jugek..

- kalau rajin, aku amik vegetable snack.. tambah zat.. =)


4) What are five things you would do if you were a billionaire?
- bagi kat mama n abah banyak2.. sbb aku tau duit juga boleh membahagiakan seseorang sebab aku xdapat nak balas jasa mereka walaupun aku berusaha sepanjang hidup..

- aku nak buat rumah untuk adik2 aku yg aku sayang..

- nak bagi kat orang2 susah moga mereka dapat hidup dengan tenang n senang..

- kalau Allah izin, nak buat umrah n haji banyak kali.. nak dapat petunjuk selalu dari DIA..

- nak shopping sampai puas hati.. juga mahu travel outside of Malaysia.. =)


5) What are five jobs you've had?
- as a children of my parents..

- a full time student..

- full time eater..

- make somebody smile.. bole ke? hikhik..

- same mcm cik boo, aku nak jadi sukarelawan.. hehe.. =)


Now to tag...
- liyana
- sis ann
- adrina
- sis lynna
- sis nadia hanum


-- jauh --



i'm away for 5 hours..

hehe..

18 July 2008

++ happy mOment ++




kadang-kadang aku terfikir, bercinta ni perlu ke?
perlu ke berkasih-kasihan?
muslimah sejati pun, bila mula bercinta, perkataan lupa diri tu mesti ada..
kalau x percaya, cuba kita teliti baik-baik..
by the way, aku sekarang dah x sedih lagi..
aku cuba untuk bergembira dengan semua orang..
insyaAllah.. doakan untuk aku..
aku mengharapkan agar ex-steadyboy aku akan menemui cinta sejati dia..
x perlu aku tipu diri, sayang aku pada dia, amatlah menggunung!!
dan dia pun masih mengharapkan aku kembali..
tapi aku x boleh melepaskan saudara semata-mata kerana kekasih..
maafkan segalanya..
halalkan semuanya..

berbahagialah kekasih hatiku..
kamu selamanya tetap di hati ini..


.. ni plak buat tatapan Ncik Adry.. ;D






antara kenangan-kenangan manis dengan si dia..
sungguh!!
payah aku nak lupakan..
tapi aku harus..
selamat tinggal ye sayang!


16 July 2008

..a very sad moment..



dedicated to :

NOOR HAIRULNIZAM NASIR


separate is nothing at all..
I have slipped away into the next door..
put no different into your tone..
wear no formal air of solemnity and sorrow..
laugh as we always laughed at the little jokes we enjoyed together..
PLAY, SMILE, THINK of me..
and.. PRAY for me....
.. forever and ever!


with LOVE,
ZATUL HERNANI MOHD NAWI


hujan dalam memori..



Hujan yang turun bagaikan mutiara
Berkilau bersinar berkerdipan
Subur menghijau bumi terbentang
Dan bayu berpuput lembut..

Cinta yang bersemi
Diwaktu hujan turun
Menyirami ketandusan hati
Dan hujan turut mengiringi
Engkau pergi…

Selembut hujan bercurahan
Begitulah cinta ini
Semesra bumi yang disirami
Begitulah hati ini..

Hujan yang turun bersama air mata
Bersama pedih, bersama rindu
Kau datang dan kau pergi jua
Rindu lagi…


hepi buzday my dEar!



happy belated 16th birthday to my dear bro..
wishing u with luck..

:: muka sedey masa potong kek, masa jaga mama dalam wad ::


:: tutup tirai langsir sebab malu kat pesakit2 lain ::


:: kasihan sebab terpaksa celebrate dalam wad ::


.. perfectly matched!


Kau begitu sempurna..
Dimataku kau begitu indah..
kau membuat diriku..
akan selalu memujamu..

Di setiap langkahku..
Kukan selalu memikirkan dirimu..
Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu..

Janganlah kau tinggalkan diriku..
Takkan mampu menghadapi semua..
Hanya bersamamu ku akan bisa..

Kau adalah darahku..
Kau adalah jantungku..
Kau adalah hidupku..
Lengkapi diriku..
Oh sayangku, kau begitu..
Sempurna.. Sempurna..

Kau genggam tanganku..
Saat diriku lemah dan terjatuh..
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku..

15 July 2008

salam sayang buat farish izwan..



rindu sangat sama sepupu yang sorang ini..
bila lagi ye kita akan ketemu ya??
miss u sayang..
=)


salam sayang,
kak long..
bakal ibu ( hahaha! )


14 July 2008

mari berdansa!!



entry kali ni pun agak pelik sikit..
MARI bERDANSA.. jom kita menari.. hehehe..
aku happy sangat malam ni..
rasa nak kongsi kegembiraan hati ini dengan semua..
tapi aku rasa macam x boleh aje..
kalau boleh, kegembiraan ni aku harap berpanjangan hingga ke akhir hayat aku..
i hope so dan aku betul2 nak semua orang tahu..
cukuplah dengan apa yang telah berlaku suatu masa dulu..
sabarlah.. suatu hari nanti, insyaAllah perkara baik ini akan berlaku..
pasti aku akan ceritakan kepada semua..
buat masa sekarang, biarlah ianya menjadi rahsia antara aku dan "sesuatu"..


oh. baru ku tahu erti rindu :)

Salam. 1 Okt 2016. RINDU. Rindu sebab dah lama tak bersua. Sepanjang 2 tahun ni banyak benda berlaku dalam hidup. Ada suka. Ada duka. Tapi...