26 February 2009

again, CONGRATES dear~!

:: kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari
untuk memberikan kita sebuah PELANGI yang indah.. tahniah! ::

tahniah abang~!


salam..

''nanti kalau abis kelas, call abang ok..
ada important matter nak discuss sikit"

erm..
mesej tu sebenarnya daripada kekanda hati saya, encik wan hairy..
masa dia mesej tu saya sudahpun berada di rumah..
cuma saya tak sebut dan tak beritahu di mana saya..
saja buat macam tu..
nak delay-delay sikit main mesej ni..
lagipun, saya baru je sampai ke rumah, so penat tu masih berbekas..

sedang saya chatting dengan pensyarah dari Dungun, saya terima mesej seperti di atas.. huh~! mula-mula tu agak cuak jugak lah dengan mesej tu, tapi saya buat-buat tak tahu.. dalam fikiran saya, mungkin abang ada kes lagi dengan officemate dia tu.. ye lah~!
officemate dia tu kerani aje, berbanding dengan dia site engineer, tapi suka sangat mengarah itu dan ini..
pada hemat saya ketika mesej itu saya terima, mungkin abang mahu menceritakan serba-sedikit hal dengan perempuan tu..
saya delay kan lagi...
saya buat abang tertunggu-tunggu lebih kurang 20 minit..
hehe~ jahatkan saya? saja je nak buat dia sabar sekejap.. ;p

erm.. dalam pukul 6.20 petang, saya call abang..
tak banyak cakap, terus saya tanya apa matter yang nak discuss tu?
katanya hal kerja.. urm~!
dalam hati saya, mesti hal perempuan yang bossy tuh~!
hampeh betul lah.. geram tiba-tiba perasaan saya..
perasaan aje~ hati belum sampai lagi..
hehe ;)

dia cakap benda ni so important..
okay-okay.. saya menanti dan mendengar dengan penuh sabar..
rupa-rupanya, abang got new job~!!!

wallah~! CONGRATULATIONS dear..

akhirnya, berbaloi jugak usaha pergi TEMUDUGA last 2 weeks..
pergi temuduga TAK MANDI~!!
hahaaaa~~!!
ye lah.. abang tiba di Kuala Lumpur dalam pukul 5 pagi..
pusing-pusing, jumpa surau..
solat then tidur sementara menanti terbit mentari..
agak-agak saya, ada kawan dia datang ambil kat Putra, tapi saya berapa pasti..
saya tak tanya satu pun.. huh! apa lah saya nih..
kekanda hati sendiri pun saya biarkan..

dalam pukul 10 pergi ke tempat temuduga, siap, then saya pun tak tahu kemana abang pusing dalam bandaraya KL tu..
abang ada cakap yang dia DOWN before get interview tuh..
tapi saya chill kan dia.. alah..
relaks lah.. dia sebenarnya penat duduk berbelas-belas jam dalam bas tu..
saya cuma suruh dia banyakkan baca ayat Kursi..
sebagai penenang di kala gelisah..
dan mungkin dia hanya mengikut.. ;)

dan hari ini, jawatan itu sudahpun berjaya digondol~!
tahniah ye abang.. ;)

itu berkat doa dari banyak pihak..
again, CONGRATULATIONS dear..

tapi yang sedihnya, jauh pulak dia kena posting..
PAHANG~!
adeh laa..
tapi tak mengapa..
bukan jarak yang menjadi ukuran.. ;p

tak gitu?
hehe~~

opss! lupa nak mention..
jawatannya adalah...

ROADCARE REGIONAL ENGINEER..


p/s ::
abang, za dah bagitahu mama..
dah pesan macam-macam dah..
jangan marah OK~!
hehe.. ;)

24 February 2009

no entri~!

salam..

saya menarah bukit-bukit 'ASSIGNMENTS' menjadi tanah rata..

sabar ye dengan entri-entri yang bakal menyusul~~!

saya pergi dulu~

(^-^)

22 February 2009

BABAM is calling me~

salam..

semenjak saya asyik keluar dengan 2 orang bodyguards tu, saya tukarkan panggilan ABANG kepada BABAM untuk kekanda hati saya..

satu malam tu, kurang lebih jam 2.30 pagi, tengah-tengah saya asyik pot-pet pot-pet dengan 2 bodyguards tu, si kekanda hati memanggil saya (on phone ya~)..
orang pertama yang sempat tengok skrin handset saya sebelum saya sorok ialah bodyguard pertama saya.
si YH.
saya x boleh state his full name sebab saya mahukan ketenangan fikiran dan kedamaian.
saya tak mahu dengan kenyataan saya itu menyebabkan banyak hati terluka.
ops~!
betul lah kan?
hihi ;p

terus-terus si YH ternampak nama tertera di phone saya. dia nampak agaknya.. mungkin!
dan, terus dia dan si bodyguard kedua saya menukar nama kekanda hati saya dengan panggilan BABAM~

konon-konon mahu gelarkan saya la tuh~!
huh.. geram jugak lah.
tapi, sekejap saja lah.
marah saya mudah sangat sejuknya..

mulanya saya tak suka. bukan apa. kurang sedap untuk di dengar!
BABAM! apa tuh?
eiiik!~

so sorry okay. saya tak berapa nak terima gelaran dari mereka berdua.

lama kelamaan, selang beberapa hari dari hari kejadian, sedang saya asyik mengelamun di jendela rumah, saya ternampak sebuah kereta BMW hijau, terus saya senyum.
THEN, BABAM muncul dalam fikiran saya di selangi oleh wajah 2 bodyguards tu~
mereka menceriakan hidup saya di sini.
thanks to both of you.. to Y & A..
saya hargai gelaran itu.
dan gelaran itu membuatkan saya dengan BABAM bertambah rapat~

hehe~

sebuah diari biru~~


Teman baru yang kutemui
,
Seiras rupa teman sekolah semasa remaja ku,
Lagak gaya mu, mengingatkan ku pada teman dulu..

Kealpaan di perhatikan oleh mu~!
Ingin aku mendekatimu..
Siapa dirimu..
sudikah dikau
bergandingan denganku?

Hulurkan tangan tanda kenalan
Salam kemesraan..

Hadiah indah yang istimewa..
Pemberianmu, SEBUAH DIARI BIRU..

Terima kasih di atas keikhlasan mu..
Akan ku ukir indah namamu..

Akan ku catat setiap detik tingkah denganmu..
Memori ku indah di saat bersama kita berdua..

Terteralah pena ku sulam madah~!
Tersusunlah segala kata kata cinta..

(maya.sebuah diari BIRU..)

19 February 2009

indian cuisines


salam to all.

janji saya, semuanya saya 'upload'kan..
gambar chef, gambar budak-budak group saya masa Chinese cuisines and all the foods that we produced~~
enjoy then..
;)


chinese group members
:: liyana AB + zatul + liyana H + hazelita ::













ini semua antara Indian cuisines yang sempat saya fokuskan.
semuanya saya ambil menggunakan handset saya.
malas bawak Sony W hari tu~~
hehe..
;)

pain~

salam..

pagi ni sekali lagi perut saya buat hal. sakit yang amat. tertunggeng saya atas katil pagi tadi. sejak seminggu yang lalu, perut saya x henti-henti meragam. nak kata saya tak minum air putih, saya minum. selalunya bergelas-gelas dan berbotol-botol. saya pun tak pasti apa sebenarnya isi perut saya tuh! bak kata Fatin Farah, baby 'aittt'.. hohoho~~~
senak dan macam ada benda tajam yang menusuk isi perut saya ni. adeh laa..
caket lor~!

hari ni saya tak ke kelas. nak berjalan pun susah macam ibu mengandung aje. bukan sebab penat tapi senak. bangun pagi tadi, saya ambil pil chi kit teck aun dan makan ubat pemberian daripada housemate saya. katanya bagus untuk perut. saya makan lah, ikut aje nasihat mereka. lagipun, perut saya ni x henti-henti senak dari hari 12 Februari lalu, sampailah ke pagi ni.
lama jugak tuw~
sebelum housemates saya bergegas ke kelas, macam-macam pesanan yang di tinggalkan buat saya.. huhu~ baik lah cik kak cik kak semua.. saya MENURUT PERINTAH..

hoho..

psttt~~!
saya tengah chatting dengan bekas CINTA HATI ni (NOOR HAIRULNIZAM)..
huhu~~ dia jarang buka emel.. lama jugak tak borak-borak dengan dia..
hilang sekejap sakit perut saya..
abang, jangan marah yee! huhu...
;)

tata~ ;p

18 February 2009

ke'sengal'an...

salam..

saya sebenarnya masih ada kerja yang mahu disudahkan..
tapi, saya mahu meng'edit' pictures.
nanti saya uploadkan Indian cuisines hari Isnin lalu~~
sabar ye sayang..

ermm..
kalau di fikir, dijenguk, ditilik, ditenung, saya masih ada 6 assignments yang kena submit by the end of this week.
x ke nanti saya jadik mereng??
huhu~~ esok hari terakhir kuliah dalam minggu ni..
sempat ke saya buat assignment tu semua? erm~~!

apapun, surat sponsor sudahpun dikeluarkan~ yahOO!!
suka betul hati saya.. ehe~~
tak sabar nak pergi kutip barang-barang sponsor nih..
huhu~ sengal!!

okay then, saya pergi dulu..
gambar kejap lagik lah~~!
SABAR okay.. ;p

17 February 2009

selamat pagi PUAN ZATUL....

salam..

pagi semalam saya dalam kuliah Retailing Management Encik Ali, tengah kusyuk menjawab test 1 even saya tak study satu apa pun, saya dapat rasa kerusi di sebelah saya bergetar. saya dengan selamba tengok saja rakan sebelah saya tanpa saya check isi beg saya. lama sangat vibration tu. kenapa laa orang sebelah saya buat tak tahu saja ni? alahai.. saya dah la nak jawab test pun teragak-agak. iyelah~~ siapa suruh saya tak study malam sebelumnya? huhu~~ padan muka!
lama juga vibration tuh, then saya sentuh beg, OWH~~! telefon saya rupanya bergetar.. hoho~~
haa.. ada 1 miscall daripada somebody..
orang yang saya sayang dan cinta sejak dari saya kenal dunia.. MAMA.. ;)

saya tak sempat nak menjawab call tu.
saya biarkan sehingga selesai kuliah pagi semalam..

then, after 2 hours, saya call mama..

dan........

helo, selamat pagi PUAN Zatul Hernani..
tadi PUAN dalam kelas ye?
Saya nak tanya ni, kenapa bil CelCom Puan Zatul sampai kat office saya ye?
aii.. x bole jadik ni..
sejak bila pulak tukar status jadi PUAN ni Puan Zatul?
boleh saya tahu tak PUAN?
oho~~
(mama saya 'gelakkan' saya gila-gila sementelah dia terima surat
dari CelCom berkaitan dengan bil pospaid saya tuh..)


nak tersedak saya pabila mama panggil saya dengan panggilan tuh..
saya malu yang amat~~ malu wess..
kalau orang lain yang panggil, tak adalah saya nak malu sebegitu rupa..
kalau mama ada depan mata, pasti saya lari sorokkan muka..
tak tahan tapi saya tahankan aje..
saya pun turut tergelak dengan mama..
hehe~~ nasib ler dapat mama yang sangat sporting.. ;p

urm..
alkisahnya bermula suatu ketika dulu sewaktu saya dengan wan hairy ke CelCom centre.. saya daftarkan nombor postpaid atas sebab-sebab tertentu dan saya ke status BERKAHWIN.. kiranya saya jadi bini orang tanpa dokumen sah.. haha ;)
silap ke ape? entah la saya..

sepatutnya bil tu akan sampai ke alamat saya di Shah Alam ni..
tapi, lain pula jadinya..
sebolehnya, saya mahu sorokkan dari pengetahuan ibunda tercinta saya tuh~
tapi, dia pulak orang pertama yang tahu.. huhu~~
apapun, biarlah ye..
lagipula, saya sudah bereskan bayaran bil tu..
x perlu nak risau-risau lagi.. settle sudah~~!


16 February 2009

salam.. takziah~~

salam TAKZIAH buat keluarga Dato' Siti Nurhaliza di atas pemergian AYAHANDA tercinta.

semoga rohnya dicucuri RAHMAT dan tergolong dalam GOLONGAN yang soleh.

amin.


15 February 2009

haa sudahhh~~

salam.
adeh~~
assignment belum siap lagik!!
entah macam mana saya tertido atas lantai bilik..
huhu~~ penat sangat dah ni.. ;)
okay-okay.. sambung buat assignments..
esok test retailing pulak..
mana satu ni? pengsan-pengsan.
perut pulak asyik lapar aje..
kerja saya kunyah makanan aje..
apesal la.. ;(

(^-^) macam muka burung.. huu~~ ;p

assignments times..

salam..

hari ini kerja saya hanya mahu sudahkan assignments yang macam gunung tuh..
rasanya hari ini saya x akan kemana-mana.. makan pun di rumah..
x ada mood mahu keluar..
duduk di atas kerusi dan sudahkan kerja sekolah yang kena hantar esok pagi..
kelas petang pun ada assignment jugak kena hantar..
apapun, just relax dan tenangkan fikiran setelah seminggu otak saya terbeban dengan hal-hal trip ke Pulau Pangkor tu.. (maaf kawan..)
apapun, semuanya sudah settle..
malas mau fikir lagi..
nanti x pasal-pasal saya pula yang hypertension..

okay.. no blog for today.. enough and enough.. hehe~~ ;)

(ye la tu.. petang ni ade lagik entri baru.. huhu..)

huhu~~ anyway, tengoklah keadaan.. ;p

14 February 2009

sorry to all...

salam..

saya sedikit senang dan tenang hari ini.
hati saya semakin kurang tekanannya..

tq a lot to all.

kepada yang terasa, salam maaf sudahpun saya hulurkan petang tadi.
mereka juga seperti saya. memaafkan sikap yang x seberapa ini..

dan.. di harapkan tiada lagi suara-suara sumbang yang menyakitkan hati juga perasaan.

apa yang berlaku sepanjang seminggu ini bukanlah yang lahir dari jiwa saya.
saya tahu itu. dan saya pasti..

semuanya sudah berlaku dan segalanya sudah terpatri dalam lubuk hati setiap rakan sekelas saya.

apa yang berlaku, saya jadikan iktibar..

dan buat seseorang, saya tahu kamu amat marah dengan sikap khilaf diri ini..
dengan hati tulus ikhlas, saya mohon ampun..
dan terima kasih untuk segalanya~~

terima kasih kawan~~


salam..

==ALHAMDULILLAH==

segalanya selesai..
terima kasih buat semua..
dan salam kemaafan daripada saya..
sedikit kekhilafan itu membuatkan ukhwah kita semakin erat..
terima kasih Allah.. ;)


12 February 2009

yes~!!

salam..

alhamdulillah..
semuanya sudah selesai..
proposal itu sudahpun di luluskan oleh pihak atasan..
dan ini berkat doa ibubapa kami..
thank you Allah.. ;)
thanks mama dan abah..
love you..

salam maaf buat semua yang terasa dengan sikap yang x sempurna ini..
apapun, bangkitlah dari tidur itu wahai kawan!
kami sudah kotakan janji kami..
lupakanlah apa yang telah berlaku..
kami juga seperti kamu semua..
tidak mengetahui satu pun kekhilafan ini di rancang seperti mahu menjatuhkan maruah kami.

saya redha dengan apa yang telah berlaku..
saya tahu, saya pasti tahu dan amat tahu perkara itu, bahawa x semua orang yang mengetahui perkara sebenar.. apapun yang berlaku, relakanlah..
biarlah hanya Allah yang mengetahui.. saya sudah x daya untuk menerangkan segalanya..
doakan semoga perjalanan kajian kerja sekolah kita nanti di berkati oleh Allah..

Allah swt menolong hambaNya yang berusaha.. insyaAllah..
dan terima kasih kepada semua yang memberi komitmen..

kepada yang membenci, akan pasti bertepuk tangan..
tapi pada yang simpati, hanya mampu beri keyakinan..


terima kasih kawan~~!
semoga kita selamanya sehati..

10 February 2009

yuhuu~~!

salam..

akhirnya settle jugak penantian saya.
beres akhirnya kertas kerja ke Pulau Pangkor ni.
penat tau memikirkan ayat-ayat chenta yang sesuai untuk dimuatkan di dalamnya..
suka-suka~~! adeh.. sakitnya belakang saya.. ;((
sejak dari pagi sehinggalah ke saat ini, saya x lekang mengadap laptop..
mujurlah internet x buat hal, kalau x, susah jugak kan?
sambil-sambil sudahkan proposal ni, saya tekan-tekan profile friendster saya.
boring yang amat kalau x ada menda tuh.. huhu~~

sebenarnyakan, saya x pergi kelas pun hari ni..
hehe~~ bangun pagi tadi perut rasa semacam..
x sihat pulak die.. so, nak x nak, saya tido balik..
peluk balik bantal bucuk saya tuh.. huhu~~ ;)
lena lah saya sampai matahari memancar.. ;p

apapun, harapan saya agar proposal ni x di reject..
doa banyak-banyak ye kawan~~!
bukan saya takut proposal kena reject, tapi saya takut kalau-kalau kami kesuntukan masa..

seriously, saya buat paper work ni tanpa meminta 1 SEN pun dari UiTM..
saya tahu UiTM susah nak bagi dana kepada pelajar-pelajarnya, termasuklah untuk projek ni..
sebab itu, kami uruskan sendiri dana yang ingin dikutip..
harap-harap budak kelas saya x kesempitan wang..

tapi, kalau pihak UiTM reject jugak proposal ni macam mana?
apa yang harus kami buat lagi?
kadang-kadang saya terfikir, kenapa lah susah sangat UiTM nak luluskan benda ni??
kami bukannya pergi bersantai atau bergurau-senda mahupun bercanda..
kami kesana atas dasar kerja sekolah..
kalau itu pun x diluluskan, apalah nasib kami nanti..
masa hanya tinggal 3 minggu lagi..
harap semuanya berjalan dengan lancar.. insyaAllah.. ;)

okay-okay..
saya mahu tidur..
esok saya ade kuliah pagi..
x terbangun pulak..
;)
nite..

OooOpps~~!
one more, PAKCIK KESAYANGAN saya on his way to KL..
selamat datang SAYANG..
i'm waiting for you tomorrow nite.. ;p

09 February 2009

~~ pre-trip to PANGKOR ISLAND



Feb 8, 2009 (Sunday) such a short trip to Pulau Pangkor.
just to make a survey around that island.
our actual trip is on 6-8 Mac 2009.

bertolak dari Shah Alam : 5.15 pagi
sampai ke Lumut : 8.30 pagi

..............(berada di Pulau Pangkor dari jam 12 tengahari sampai jam 4 petang)............

bertolak dari Lumut : 5.30 petang
sampai ke Shah Alam : 9 malam

such a kerja gila.
tapi, kalau kami x buat gila semalam, sape yang tolong uruskan kegilaan nih?
satu lagi, kalau usaha ni x di hargai atau di reject, kami malas amik pusing lagik~~
kepada yang tidak bersetuju, usahalah sendiri~!!!
kalau nak harapkan kamu buat kerja, sampai mati pun bergerak kertas kerja tuh..
sorry to say my dear "DARLING"..








a trillion thanks to organizer.
you are such a good buddy for me~~
;)

07 February 2009

miss her ;)

mama, you are always be my queen heart~!
love you
..sampaikan salam sayang anakmu ini buat abah..
juga sayang dia. forever!

gerak ke L.U.M.U.T

salam.
hari ini hari yang memenatkan anak tekak saya. seluruh badan juga penat. mujur x jatuh sakit menyelesaikan hal trip ke Pulau Pangkor ni. aduhai.. dari bangun tidur pagi tadi terus saya mengadap laptop untuk menyunting kertas kerja baru ke Pulau Pangkor. kalau x buat, siapa lagi yang mahu sudahkan? maksud saya, kalau KAMI bertiga diamkan diri, pasti x berjalanlah agenda kelas saya tu. saya bersama fatin farah dan chempaka mengambil alih tugas rakan sekelas setelah kertas kerja pertama di reject oleh Dekan Fakulti. x memenuhi kriteria katanya~~ yang macam mana tu saya x berapa pasti.. so, nak x nak, terpaksalah saya dengan dua orang sahabat tu bertungkus-lumus menyudahkan segala yang tertunggak. pelan asal trip kami adalah ke Pulau Redang, tapi, dengar cerita angin monsun di sana sangat kuat menyebabkan kami tukar pelan ke pulau di pantai barat. di tambah lagi dengan ketiadaan komuniti di Pulau Redang dan kesempitan wang budak-budak kelas saya. iyalah~! dulu mereka memang beria-ia nak pergi ke Sarawak, masa itu duit masih menggunung. saya x kisah kemana pun asalkan cukup bajet dan semuanyalah.. lagipula, PTPTN saya belum release lagi. so, terpaksalah saya pendamkan hasrat itu, kalau ikutkan hati, saya pun pasti gumbira bagai nak rak kalau dapat ke Sarawak. almaklumlah belum pernah saya jejakkan kaki ke sana. ikhlas, saya kesempitan duit. bayar yuran pun saya teragak-agak untuk minta dengan mama dan abah. kasihan mereka. saya pernah saksikan mereka bekerja untuk carikan anak-anak mereka sesuap nasi. sumpah saya kasihan dengan mama dan abah. lagipun, mereka banyak berkorban untuk saya dan adik-adik. x sampai hati saya nak minta lebih-lebih dengan mereka. cukuplah kalau saya hanya dapat makan sekali sehari. jimat katanya.. mama selalu nasihatkan saya,sebab saya ni jenis yang boros. ye.. hehe~~

esok, pagi-pagi lagi saya akan ke Lumut bersama Fatin Farah dan Chempaka untuk bertemu empat mata dengan Encik Hairul berkenaan dengan hal trip yang banyak kali tergendala tu.. harap-harap semuanya baik-baik saja esok. mungkin kami akan bertolak pada pukul 4.30 pagi dan di jangka sampai di Lumut pada pukul 8 pagi. kalau di izinkan Allah swt, kami mahu siapkan kerja-kerja itu semua sebelum hari Selasa. bayangkan masa hanya tinggal 3 minggu sahaja lagi, tapi satu pun x nampak apa lagi. apa lah budak-budak ni. memain sangat.. yang tua dengan cara tua, yang muda dengan cara muda.. x habis-habis nak ikut kepala besar masing-masing. cubalah mengalah sekali-sekala. kalau yang tua x nak mengalah, cubalah yang muda mengalah.. tapi, siapalah saya nak bersuara kan? saya bolehlah bersuara sekali-sekala. x selalu tu bolehlah. x semua orang akan suka kita kan? erm.. pikirlah sendiri.. saya dengan rasa ingin membantu, cuba mengambil alih tugasan memproses kertas kerja. tau-taulah kertas kerja ni banyak sangat songehnya.. entah-entah kena reject lagi sekali.. tawakkal ajelah.. harap semuanya berjalan dengan baik dan di berkati Allah.. insyaAllah..

apapun, doakan saya, Fatin Farah dan Chempaka selamat sampai ke Lumut dan selamat pulang ke Shah Alam. selain kerja ini, banyak lagi kerja kami yang tertunggak. tapi, di sebabkan rasa ingin melihat semuanya lancar, kami korbankan semua tu. selesai hal trip dengan Encik Hairul esok, barulah saya fikirkan hal-hal kerja sekolah saya. banyak sangat tu. minggu ni banyak pulak test. x mengapa~~ insyaAllah saya cuba usahakan.. semoga semuanya di rahmati Allah swt..
esok saya harus bangun seawal yang mungkin. mata pun sudah pejam celik pejam celik ni.. saya ke kamar dulu ya.. selamat malam.. salam.. ;)

05 February 2009

all eyes on ME~~



me -vs- siblings : love memory







riang ria~~

ehe~~
CHINESE WEEK sudah selesai..
kepada INDIAN, KOREAN, JAPANESE team and so on, berusahalah kamu~~

bukan senang dan benda ni x mudah ok?

hahaha~~

kami semua sudah boleh bersuka-ria!!
jangan jealous ok... ;p

04 February 2009

hari yang ke 120 ;)


i cannot build a mountain,
or catch a rainbow fair.
but, let me be... what i know best..

you are always being there~~
tq a lot.. ;)




dear kekanda hati,
every breath you take, every move you make, everything you do,
i'll be watching you~!

from me, zatul.hernani
for you, wan.hairy

7 bulan..


salam..

saya kembalikan semula ingatan 7 bulan lalu..
kepada semua rakan blogger yang concern tentang kisah saya dari 7 bulan yang lalu, saya ucapkan terima kasih..

4 Julai 2008, jam 8.30 pagi, Jumaat
= pengakhiran cerita cinta dengan bekas cinta hati
(kasih selama kurang lebih 8 tahun..)

4 Julai 2008, jam 9.30 pagi, Jumaat
= permulaan cerita cinta dengan kekasih hati
(permulaan yang agak baik. penerimaan banyak keluarga. hope sampai ke titik penamat~!)

4 Julai 2008, jam 11.25 pagi, Jumaat
= famili (mama, abah, angah, miyu, alif) kemalangan di Gua Musang menghala ke Bandar Jengka Pusat, Pahang.
( kereta remuk dan rosak teruk. famili terlantar dalam wad 2 minggu. saya dari Shah Alam terus balik ke Kelantan, MC seminggu..)

eh, comeback ke sis?

Assalam - 13/10/2017 , Jumaat. Kita datang jengah blog kita ni bukan nak buat comeback pun, sebab kita tahu entah bila kita akan jadi ra...