31 May 2009

i'm off to Shah Alam~

salam.

selamat malam semua.
lewat benar saya on lappy hari ni. tido aje kejenye. lepas makan tido, lepas mandi tido, lepas tengok tv tido.. huhu.. bole pulak tengah-tengah borak dengan my siblings tiba-tiba aje saya terlelap.. siap mimpi-mimpi lagik.. haishh~! penat semalam tak habis lagi katakan.. huu ;)

anyway, banyak nak cerita tapi jam sekarang sudah pukul 10.30 malam. baju belum packing lagi nih. tak boleh nak layan blog, kang baju lusuh pulak yang masuk dalam beg nanti.. ihi~

semua pictures semalam nanti saya upload okei sayang-sayang semua.. masa belum mengizinkan. apapun, terima kasih buat semua yang datang semalam. memang happy kan? hihi ;)

esok saya ke Shah Alam, adik ke-dua saya akan bergraduasi pada hari lahir saya. oyeah~~ sambut birthday di Shah Alam la ye kali nih.. hihi ;)

to Zatul Hernani,
Happy 23rd Birthday.. may Allah bless you always..

Ya Allah, please protect me, my families and my loved ones wherever we go.. ;)

to my sista, Happy Graduation Day to you.. congratulations dear~!

shah alam, i'm coming..

30 May 2009

owh katil.. owh bantal~

salam.

syukur walhamdulillah.. :)
senyum-senyum..

penat.
hari ni memang penat.
walau kerja saya sengih* aje, tapi penat jugak tersengih-sengih ni tau.
ehee~

saya tidur dulu ye.. esok saya janji saya cerita okay~
tata titi tutu.... owh KaTiL..

29 May 2009

1 day to GO~

salam.

hanya tinggal beberapa jam aje lagi untuk saya habiskan masa enjoy saya.. haha!
sangat poyo okay..

tinggal hanya hari ini untuk saya hias rumah ni.. bukan mahu KAHWIN yee..
kepada yang silap faham, mari-mari kita betulkan..
maaf kepada semua rakan blogger, facebook, friendster, myspace, YM dan semualah yang ingat saya ingin melangkah ke gerbang perkahwinan.. bukan yee.. hehe..

apapun, doakan saya bahagia dengan pilihan hati saya kali ini.. moga saya kekal bahagia, aman dan harmoni dengan si dia, jejaka pilihan saya..

okay.. PEACE!

hari ini saya tidak di benarkan ber'blogging' sebab banyak agenda yang harus di selesaikan untuk memastikan semua perkara esok hari berjalan lancar..

okay got to go, mama sudah balik dari pasar.. kalau dia nampak saya tengah mengadap lappy ni, pasti kena piat bontot! tak pun, kena sekeh kat dahi... hahahaha! tak adalah.. mama bukan begitu.. dia baik dengan anak-anak dia okeh.. ;p

ok bye.. ;)

selamat selamat selamat~

salam.

semalam selesai juga kisah saya di Masjid Mukim Kok Lanas, menjadi cameragirl buat Puan Hisbani Che Mansor dengan suaminya.. alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar walau DLSR saya hanya mempunyai basic lense.. cukup-cukup makan lah katakan.. hehe..

majlis bermula selepas solat isyak then tamat sekitar jam 10.30 malam.. saya bawa bersama incik Wan Hairy dengan adik saya yang handsome tuh.. huu~ saya first shooter, adik saya second shooter ala-ala back-up shooter dan Wan Hairy cameragirl's shooter(flash betul-betul depan mata saya! haha.. wat orang malu jek abang nih.. orang amik gambar pengantin, dia pi tangkap gambar saya..)

apapun, this is my first and new experience to me.. sangat enjoy dengan suasana malam di masjid tu even saya guna basic flash.. susah tak ada extension nih.. semuanya basic... tapi tak mengapa, belajar jugak saya akhirnya macam mana nak guna manual kan? asyik guna automatik aje.. macam mana nak reti? tak gitu? huhu ;)

special thanks to Mr. Airil Ilham b Zikri, my fotographer teacher.. thanks ye.. nak kena belajar lagi nih..

buat Puan Hisbani dan suami, SELAMAT PENGANTIN BARU.. katanya, hari ini bersanding.. saya lupa capture pelamin indah mereka.. tapi yang PASTI, memang macam RAJA!
ye la.. lupa, RAJA SEHARI kan.. hehe.. ;)

28 May 2009

sekitar 27 Mei, 2009 :: memborong itu ini~~

salam.

semalam saya ke Tesco Kota Bharu, jalan-jalan makan angin dengan tangan dan perut kosong... usha-usha balaks* kat situ then balik dan terus ke Tia Amelia Facial treatment~

haa.. teruk muka saya kena tonyoh dek akak yang buat facial treatment tu. apapun, licin giler muka saya. haha! comel jek~ (perasan* nak MAM.... huhu)

nak cerita banyak nih sebenarnya hari ni, tapi tak boleh sebab hari ini banyak misi dan visi yang harus di sudahkan.. apapun, saya cerita lain kali ye.. have fun! lagipula, mama dengan abah dah off* hari ini, so, asyik panggil-memanggil aje lah kerjanye.. nak update blog pun tak lepas.. haha..

haaa... udah panggil daaa.... "okay-okay, oghe nok gi la ni.. nati smeta"

okay lah~ saya berlalu dulu ye.. mama sudah bising* hihihi ;p

me and my LOVE~ ;p

me and my 3rd sis~ gedik* kat Bintang!

tengah beli rempah-rempah kasar. nak "bergulai" ler katakan!

me and my 2nd sis~ cari-cari barang tersembunyi!

ready nak menghabiskan fulus~ ;)

26 May 2009

UP : mia sara@facebook~

salam.

Cik Mia Sara, sila download ini gambar okei..
sorry for my late upload.. busy dik.. hihi ;)

LCCT's memory~








euww~!

salam.

yuhuuu!!

esok mahu ke SPA.. wahai bintik-bintik putih yang aku tak berapa nak sayang, esok tamatlah riwayat kau.. haha~ yeah.. sukanya.. esok ke Tia Amelia Spa.. special case ler sikit kan? huu...

urm.. cik Hisbani ada suruh saya jadi kameragirl dia on her akad nikah's night.. saya okey aje, but the problems is, MALAM.. bukan tak nak, tapi takut saya je yang ter"sibuk".. tahu-tahulah dah nak dekat majlis kan.. hiii.. macam mana yek nak buat? Kok Lanas memang tak jauh, tapi malam tu sudah banyak persiapan yang kena bereskan.. owh~ tapi kasihan jugak tak ada kameraman kan? macam mana nih? ish~ saya CUBA saya CUBA okay cik Hisbani.. ;) insyaAllah...

okay, sambung kerja.. tata~

25 May 2009

waa... ;) kuli ler..

salam.

hari ni saya ada 2 misi yang harus di selesaikan.. siapkan GUBAHAN HANTARAN untuk majlis pernikahan pakcik sepupu saya.. dan jugak, siapkan GUBAHAN hantaran saya~ belum buat lagi lah.. bukan malas, MOOD tak datang-datang lagi.. hii, macam nak ambil exam pulak ye?

owh, sebelum memulakan misi tu, saya nak kejutkan adik-adik saya yang kini LENA ye KORANG tido? mentang-mentanglah kan.... haha

lepas tu, perkara kedua pulak, nak gi buat air nescafe.. wajib kena minum pagi-pagi, kalau tak, memang TERBUNGKAM lah saya atas katil.. haha.. mengantuk beb~!

rumah saya ni macam tepi laut, ada pengudaraan yang BAIK, memang sah saya terbungkus dalam selimut pukul 10 pagi.. aaa... sedap tido weh! nikmat.. ;p

okay-okay.. NESCAFE, tongkat ali boleh? minum yang ABAH punya sebab dia je yang suka minum nescafe, owh.. termasuk saya okay.. ;)

semalam saya ke SSF, RM 6++.++ jugak la melayang~ kahwin sekali je kan?
itu pun, kalau BAHAGIA senantiasa ke PETANG..
kalau HUJAN tengahari???
apapun, biarlah JODOH berbicara sendiri..
got to go~ daa...

24 May 2009

:: kiri OR kanan ::

salam.

buruk benar jari dan tangan kanan saya. habis tercucuk dan tertusuk! ada dekat 6 parut di jari jemari kanan saya.. waaa tamau~!! nanti tak cute nak sarung cincin.. kalau kamera fokus, sah terpampang jelas parut-parut cute kat jari ni.. adeh.. tamau~ haa, jom medicure pedicure.. hehe

banyak lagi darah yang keluar tau~
ini kena kaca frame gambar masa saya nak buang gambar hairul nizam..
sakit sungguh! alahai.. dah nak dekat dengan majlis, macam-macam pulak terjadi..
huu~ ;(
sob sob sob...
(abaikan kuku panjang saya tu, sekarang sudah pendek yee..)

pictures ni adik saya si bongsu itu yang captured, baru pegang SLR, so, come out's pic pun baru lah kan? hihi ;)
okay-okay, depa ni kena study banyak-banyak baru boleh pegang SLR tu.. ;p

mother's day.CAKE

salam.

to my lovely mom, HAPPY MOTHER'S DAY.. or should i say, BELATED MOTHER'S DAY..
you are the greatest MOTHER for us.. mish you..
love you forever~ (:




kami adik-beradik konon-konon nak buat bagi havoc la sikit malam tu, tapi petang sebelum saya ke bandar Tanah Merah, saya terlanggar pasu bunga mama, so, mood dia tak berapa nak okay sikit lah that day.. huu.. ;) memang spoil sungguh~ tapi, sambut je lah.. okay, pictures makan-makan will be uploaded soon okay.. cumil tak cake ni? really looks small but nice.. ;)

23 May 2009

sekali lagi..

salam.

untuk yang ke sekian kali..
saya pergi lagi, cuba lagi, dan lagii, buat mama saya penat melayan kehendak saya..
hihi~ ;)

anyway, tunggu lah Sabtu ni okay..



muka tak BEST, sebab tak suka baju ni.. huhu ;)

dia DULU~~ ;p

salam.

kalau nak tahu, pengantin baru dalam gambar ini adalah teman sepermainan saya dari kecil lagi. balik saje ke Machang tempoh hari, kampung kelahiran ibu bapa saya dan juga saya, tup-tup saya dengar khabar angin rakan saya ni hendak melangsungkan pernikahan.. haaa? tercengang saya..

sudah 18 tahun saya tidak bertemu empat mata dengan rakan saya nih.. terharu jugak kalau jarang-jarang balik, ada perkhabaran dan kiriman salam dan rindu daripada dia.. hehe..

dulu masa kecil-kecil, saya, cik Zainab dan cik Rabiha (gegirl yang duduk tu except si LELAKI itu) suka sangat main masak-masak. masa tu umur kami 5 tahun, sebaya lah katakan. tapi dalam tiga orang kanak-kanak tu, saya lah paling tua(tua bulan).

kami masuk hutan, kutip dahan kayu, daun-daun kering nak buat bahan api untuk masak nanti..hurm.. saya pulak pergi curik mancis nenek (Tokmama) saya kat dapur arang dia.. yang sorang lagi pergi kutip tin-tin kosong.. nak masak lah katakan.. alaa, buat air rebusan daun aje.. garam dengan gula pula, saya ambil dalam balang tokmama saya~
siap kene cubit lagik sebab curik garam dengan gula.. tapi saya tak heran semua tu, lepas saja air rebusan daun tu gelegak, saya cari papers lama-lama.. niat di hati nak buat bungkusan nasi jap lagi.. lagi sekali saya pergi curik papers lama tokmama yang dia buat balut gula(orang dulu-dulu balut gula, tin susu pekat dengan gula).. habis satu rumah dengar tokmama membebel.. huhu..

tak tahan dengar bebelan tokmama, saya dan dua kanak-kanak kecik ni lari masuk hutan.. kami pergi ke sungai dalam kampung.. psstttt~!! pergi tangkap ikan tau.. masa tu saya tak geli dengan cacing tao!! saya korek tanah carik anak cacing tak guna kayu, guna tangan saja tau.. hihi ;)

tapi sekarang, tengok cacing pun saya geli, apatah lagi kalau nak pegang.. huuu ;)
hurm.. haa... tengah syok-syok mengail ikan sepat, nenek saya datang dari arah belakang, tiba-tiba... tapppp!!! adeh.... sakitnya! dia piat bontot saya dengan lidi.. siap bawak lagi tu..

lepas tu, terus die tarik telinga saya sampailah ke tangga rumah tak lepas-lepas.. huu..
tapi, kalau nak tahu, saya tak menangis langsung! haha.. kalau ikutkan ramai je orang sekeliling yang menjadi saksi kejadian tu, tapi tak tahulah saya. sebab sakit sangat kena tarik telinga..
si kanak-kanak kecik dua orang tu dah lama cabut! ermm.. tinggallah saya sorang-sorang mengadap nenek saya yang garang tu.. hihi..

tapi itu kisah lama.. kisah sewaktu saya berusia 5 tahun..

sekarang ni dah 23 tahun, 18 tahun peristiwa tu berlalu. tapi tetap segar dalam lipatan memori saya. kadang-kadang rindu jugak..

tapi, alhamdulillah.. masing-masing sudah besar.. ada yang sudah kerja..

haaa... ada lagi satu cerita, pendek saje ok.. hihi..

kanak-kanak kecik 3 orang ni (cik Zat, cik Biha, cik Enab) pernah main-main jadi DOKTOR.. kalau nak tahu, SAYA lah gerangan IBU MENGANDUNG tu..

seksa tau! sebab kena curi bantal kecik empat segi nenek saya dan bubuh dalam baju. masa tu pakai longgar-longgar aje baju.. huu.. yang jadi DOKTOR tu, cik Biha lah.. cik Enab pulak, jadi BIDAN dan cakap, "sabar-sabar, sikit lagi.. nanti keluar lah BABY tu".. baby BANTAL je... hehe..

geng saya ramai, perempuan 3 orang dan lelaki juga 3 orang.. yang lelaki entah kemana menghilang.. huhu

sekarang ni cik Biha kita sudah jadi NURSE.. cik Enab, baru habis belajar, dan saya masih di sini.. hihi..

cik Biha(dua pupu saya) sudah bertunang, saya pula bakal menyusul. cik Enab jugak lah yang menang! sebab dia yang kahwin dulu.. huhu ;)

apapun, tahniah ye sayang~ wish me luck tOo!

dari kiri ::
mama cik Biha (sepupu abah saya, ABAH cik Biha sepupu MAMA saya), saya baju pink hitam, suami cik Enab, Cik Enab, Cik Biha, MAMA saya..
... saya baru sampai dari Kota Bharu terus ke rumah pengantin, so, no baju kurung lah that day.. hihi ;p

22 May 2009

aksi mencuba~

salam.

17 Mei tu saya pergi ke butik pengantin yang ada kat Kota Bharu ni, kalau nak pusing satu KELANTAN, mati lah saya.. mati kehausan~! hari tu pun dahaga sangat-sangat..

sempat jugak saya mencuba beberapa helai baju. mana tahu kan, kalau berkenan di hati, boleh la terus booking! kalau nak jahit, memang takkan siap lah.. huu ;)
saya gediks* sangat nak pakai tiara tu.. macam princess, muka tak CUNs pun tak mengapa lah.. hihi ;)

tak perlu lah nak tunjuk muka kan?
tak berseri nanti.. huhu ;)

cerita-ceriti 17 MEI 2009

salam.

venue :: SSF, Lundang~

main sorok-sorok ambik gambar nih..
sebab SSF mana bagi customers ambik gambar inside kedai nih.. huhu ;)
lepas ambik gambar, baru nampak ada CCTV atas kepala.. haha ;p

ni pun muka cuak.. ambil gambar cepat-cepat!
sebenarnya saya tak suruh pun si cik abang tangkap gambar..
masa ni saya tengah tanya abang, "bole ke amik gambar?"
huhu ;)

hurm.. tatau lah nak pilih dekor yang macam mana..
naik kelabu bijik mata tengok dekor kat sini.
lawa-lawa semua tau.. ;)

mencari dan mencari~
dengan encik Wan Hairy lah!
siapa lagi kan?

:: 17 MEI 2009 ::

L - O - V - E

Come back and set me free
Now from infinity
Love is a mistery
Distance is killing me

Come back I need you now
You are the love I found
I feel above the ground
You take me round and round

Am I dreaming?
What I feel tonight about you and I.
Am I dreaming?
I can feel your love when I hold you tight.

I just wanna love you
And you're the one
I need you.

And I just wanna give all my love I have.
With my lips I'm feeling
And then I say I mean it
Cause you're the only one that I feel tonight.

21 May 2009

Today's misSion ;)


Salam.. Selamat pagi Malaysia! Huhu.. Misi hari ni saya nak buang barang-barang lama dalam almari ni.. Banyak sungguh! Tapi macam sayang ler pulak.. Hadiah daripada kawan ni tau.. Hari kemas almari sedunia.. Kemas kemas! Okeh.. Bubbye.. Blogging via mobile since m0dem kena sambar kilat.. Uhh nak carik penapis kilat lah.. KB Mall ada tak? ;)

19 May 2009

morning~

salam.

selamat pagi semua~

ingat pagi tadi nak update blog nak bubuh cerita best-best..
tapi, perut pulak berkeroncong.. kena isi lah dulu.. ;)
lepas tu pulak, nak kemas sarang tikus.. hihi ;p
bilik saya bersepah macam tak ada orang duduk dalam tu..

p/s :: okei.. got to go..

17 May 2009

:)

salam..

demam kuat setahun yang lalu datang menyerang saya lagi.

kali ini saya selsema. teruk.

berkali-kali PANADOL saya telan. habis active fast, biji yang warna putih blink-blink pulak.
tapi kesudahannya, tiada sudah-sudah. makin teruk adalah.

sakit tubuh dibuatnya. chikungunya kah? huuu.. Ya Allah mintak jauh lah~

harap-harap semoga sakit kecil ini sembuh cepat-cepat. jatuh lah juga dosa kecil saya kan?
secepat tarikh 30 Mei ni.. banyak lagi yang terpaksa saya buat untuk tarikh 30 Mei ni.

dan.. dengan rasa terkilan, saya tidak mahu ada SANG FOTOGRAFER untuk hari itu.
cukuplah dengan DSLR, CYBERSHOT SONY W-120, CYBERSHOT SONY ERICSSON K810i, SAMSUNG 5 MP, NOKIA 6500 SLIDE, NOKIA N71 saya. penat mencari dan tak berbaloi dengan bayaran yang bakal dibayar. kan kan kan????

baik saya ajar si adik lelaki saya yang sangat hensem itu. biar dia saja yang merakam detik bersejarah itu. muktamad, SAYA TIDAK MAHU MANA-MANA jurugambar DATANG KE MAJLIS SAYA NANTI~!! noktah. kerana mereka hanya PANDAI berjanji dan OMONG kosong~!!

apaguna CANON 1000D DSLR saya tu?
erm.. saya kan terror bab editing.. huu ;)

owh~ saya demam ye.. bye!

14 May 2009

*gediks~

salam.

haa.. sampai jugak kat LCCT nih~
mengantuk betul! nasib baik ada televisyen depan mata, boleh lah hilangkan rasa sleepy ni..
erm.. kat TV3 sekarang ni ada Chef Jo.. huu ;)
layanlah walau tak dengar apa dia cakap.. haha ;p
pagi tadi bangun awal menggoreng nasi.. ala-ala bersarapan gitu..
tapi 1/2 pinggan pun tak habis saya jamah.. tak ada selera sebab masa menggoreng tu, dah banyak ambil bau sampai jadik kenyang.. haha...

sebenarnya flight saya pukul 3 nanti~ sesaje datang awal..
malas dah duduk kat rumah tu. bukannya ada sesiapa lagik..
baik saya memain kat LCCT ni. boleh gak hilangkan bosan..
tengok-tengok gelagat manusia kat sini.. huu~

urm.. adik saya duk sibuk main SLR.. orang suruh tangkap gambar tamau~!
huuu.. geram sungguh dekat mek sorang neh..
haa.. saya pulak pinjam lappy dia update blog terchenta ni.. hihi ;p

lappy saya ada je tapi bateri macam desktop.. asyik suruh cas bateri aje..
ye lah.. nama pun dah 3 tahun.. biasala, manja sikit.. asyik-asyik suruh cas bateri..
hehe ;)

okay-okay.. got to go..
jap lagi ada peminat misteri nak jumpa.. haha..
saya sudah bersedia menyamar nih..
harap-harap cik mia sara kita tak cam~!
haha ;)

bye then~~

13 May 2009

salam.

last entry before flying..

urm. saya memang tak sabar nak balik kampung, entah mengapa. beria-ia hati ni. sungguh. tak tipu pun~ hee..

banyak agenda yang menanti saya. harap-harap saya tak jatuh sakit nanti. ehe~
sukanya! mama asyik call saya.. "bila mau balikkk nii??" puas menanti.. haha ;)

sekadar mengimbas memori saya di Pahang FM tempoh hari....

saya sampai di Pahang FM lebih kurang jam 8.30 pagi. ada sedikit taklimat daripada staf bahagian SPA. menyuruh saya dan 30 calon lain untuk bersiap-sedia. nombor giliran saya ialah 27, ambil berkat untuk ke Penerbit Rancangan Gred B27.. tunggu punya tunggu, giliran saya sampai juga, tapi waktu tu sudah menjangkau ke pukul 12 tengahari. bosan juga menunggu. saya ajak teman saya (Kak Fiza, DJ Sambilan di Radio Kelantan FM) untuk berborak. dengan kak Fiza saya berborak siap bukak kedai mengumpat~ hah! amik ko zat.. haa ;)

berborak dengan Kak Fiza membuatkan saya serak dan pedih tekak. haha. sudah la semalam saya bercakap tak henti-henti sesudah paper Research Method. sampai Pahang, tak habis-habis saya menghabiskan air liur. sakit sungguh anak tekak~!! 3 gelas air mineral saya habiskan. alamatnya, 5 kali saya ke bilik air. mujurlah waktu itu nama saya belum naik. kalau tak, naya staf SPA mencari saya. entah-entah tak dapat ambil exam.. haha

dalam pukul 12 tengahari, nama saya dipanggil masuk ke dewan yang besar di mana saya dengan calon 25 dan 26 diarahkan untuk membuat dan mereka skrip masing-masing tanpa dibantu oleh mana-mana sumber! tercengang saya pabila dapat paper yang menuntut saya untuk mengendalikan sebuah rancangan televisyen terbitan RTM. hahaha~! masa tu, otak saya stuck! mana tidaknya, saya sampai Kuantan pukul 4.30 pagi, tidur 2 jam, terus bangun dan bersiap. tanpa makan pagi, saya terus ke Jabatan Penyiaran Pahang. di sana saya menunggu dan menanti sampailah ke pukul nama saya dipanggil masuk ke bilik KONTI. haha.. mana lah tak berdag dig dug perut saya? tapi, alhamdulillah. selama 15 minit perah otak sikit-sikit, akhirnya saya keluar dengan senyuman. tapi itu belum sudah tau. saya dan calon 25 serta 26 diarah berkumpul di hadapan bilik konti radio Pahang FM. duduklah saya di situ sambil-sambil menghafal teks A yang bakal saya baca nanti. ye lah! nama pun ujian suara. tepat jam 2.03 petang, saya di arah masuk ke konti. masa itu, tawakkal lah.. sorang-sorang beb~~

erm.. sesi perkenalkan diri. tergagap-gagap saya depan 3 orang panel penilai suara dari SPA tu.. huu.. then, masuk ke konti. panel angkat saja tangan, saya terus baca nombor kad pengenalan dan angka giliran dan seterusnya semua teks. selesai teks A, B pulak. haha.. macam best pulak baca teks B.. siap saya jemput panel jemputan si Shamsul Yusof lagi. bagi gempak la kan? anyway, it was great for the whole examination.. :)
rasa macam tak puas saja.. huu..

siap semua, terus saya keluar dari bilik konti. then, satu-satunya panel penilai lelaki tegur saya. ''kamu ni DJ radio swasta mana? bila kamu create skrip tadi?''
hahaha.. entah la.. saya harap semuanya okay-okay saja.. ;)

okay.
nak stop dulu bercerita.
kang sakit pulak anak tekak!
hoho.. jumpa lagi malam esok okay..

esok saya pulang ke Kelantan. YahOo~~!!

12 May 2009

.. kalau sudah bosan~

salam.

saya bosan. bosan.

friendter settled!
Facebook settled!

Myspace MALASSSS..
hi5 pun malas~~

BLOGGER.. haa.. updating lor.. ;)

kalau di ikutkan hati kecik saya nih, mahu saja saya keluar jalan-jalan esok hari. melepaskan beban tekanan yang saya tanggung beberapa minggu lalu. jalan-jalan makan angin, menghabiskan bateri DSLR saya pun okay jugak. tapi, baju belum siap packing. merata-rata dalam kamar saya nih. huu~ serabut dan naik juling anak mata. beratnya nanti nak usung beg tu. mujur ada roda-roda~! haa.. heret saja nanti.. :p

lama betul DSLR saya dalam beg dia. bila mahu keluar jalan-jalan sayang? huu..
teringin nak gi jenjalan bawak SLR tu. biar habis semua gambar manusia kat Shah Alam ni saya capture! haha.. tapi itu tidak mungkin. sehari sahaja lagi. saya tak sabar nak bercuti sungguh-sungguh. *sengal~!

urm.. esok duduk di rumah saja lah. memenatkan mata depan lappy~ okay jugak gitu kan? badan pun tak lah penat sangat nanti. ;)

esok semua benda kena settle siap-siap. baju-baju kena pack awal. so, belah malamnya tu, boleh la saya meronggeng. ahaks! ;p

ini photos saya di Taman Tasik Shah Alam sehari selepas otak saya mereng dengan paper CTU 553 dan FOODSERVICE LAW.. ;p

waktu ni saya capture aksi-aksi mat indon bergambar!

ada gaya fotografer TAK BERTAULIAH tak? huu.. :)

waktu ni saya buat-buat sibuk.
SEBABNYA, mat-mat indon tu pulak yang duk amik gambar saya.
padan muka~~ haha ;p

Escape from Kuantan..

Salam.


Selamat jalan Kuantan..
Jumpa lagi nanti!
;)


11 May 2009

dup dap dup vs dag dig dug

Salam.


Saya baru sahaja sampai di RTM Pahang.
Takut.
Okei, nak tawakkal lah.
Bye!


10 May 2009

pahang FM, here i come~!

salam.

gelisah. gementar. gugup.

rasa mahu tercabut jantung!

owh~!!! itu PERASAAN saya simpan untuk pagi esok ye..

malam ini perasaan saya masih BEKU. tak CAIR lagi secair jawapan peperiksaan saya tadi(entah-entah saya gagal!) sangat susah soalan tadi okay.. saya pasrah saje walau berhelai-helai saya karangi.

lupakan tentang soalan tadi, esok saya ke Jabatan Penyiaran Pahang. saya takut lah. ada sesiapa yang boleh tenangkan hati saya tak? uihh~ skrip tak baca lagi ni, suara dah ada aura ELLA. macam mana esok nak baca skrip dengan suara serak? tu lah. tadi saya cakap banyak. POT PET POT PET tak henti-henti macam mengunyah gula-gula getah. hurm~ baru saya rasa sakit tekak. padan muka. malam ni haruslah saya memborong air asam jawa sedozen. uiss.. takutnya nak berhadapan dengan hari esok. apapun, saya pergi dulu ye. bas SANI ke Kuantan pukul 11 malam nanti. harap-harap saya lena dalam bas.. DAN, yeyeyeyey~!! esok BABAM datang ambil. lama betul saya tak jumpa bakal maharaja hidup saya tuh. huhu. selamat malam semua~

tata
titi
tutu

jap-jap,

doakan saya ye kawan~
dan, ini dia Logo Pahang FM. hehehe ;)

selamat.HARI.ibu.MAMA~

salam.

selamat hari ibu sedunia buat mama, Puan Jamaliah Romi.
Juruhebah Radio Kelantan FM.
mama juga di kenali sebagai 'Kak Wan' di kalangan pendengar-pendengar setia beliau..

I LOVE YOU..

malam ini(10 Mei, 2009) saya bertolak ke Kuantan, doakan saya ye mama~ :)
esok adalah hari yang sangat genting buat saya..
miss you damn much!

09 May 2009

sekitar majlis perkahwinan...

salam..

ingat tak hari tu saya ke Wangsa Maju? siap kena saman LAJU lagik~ haha..
haa.. inilah dia sahabat baik saya tu, menjemput siap ponteng kerja sebab nak datang ke Shah Alam.. akhirnya bersatu jugak ye ko mas.. aku tumpang gembira la~
TAHNIAH..

Majlis Perkahwinan 3 Mei 2009, Ahad.

ehem-ehem.. pengantin kena dera bergambar dengan rakan taulan..
padan muka tak boleh makan..
kasihan~~
bersama pengantin.. encik murad & puan mas..
PUAN okei~~ hihi :p

teman-teman sekuliah UiTM Terengganu.
Diploma in Culinary Arts Disember 2004 - November 2007

cutiest 'pasangan pengantin'

buat abang Murad dan Mas, semoga berbahagia dan kekal selamanya..
insyaAllah..

07 May 2009

~ our LAST meeting

salam..
...................................................
hye budak kecik comel.. hehehe.. okay.. pasni memang tak pasti dapat or akan or pape ke jumpa awak lagi.. so, have a good life ahead.. may your life be more prosperous and may fortune smiles on you always.. hmmm.. saya dah tunaikan janji saya nak belanja awak kan? so, saya ada pape hutang dengan awak lagi tak? if ada, simpan and ingat tau.. if kita jumpa bila-bila lagi in the future, ingatkan saya ek..hehehe.. okay la awak.. thanks for being my friend all this while.. even sekejap, but really appreciate it.. thanks ek.. hope i'll be the friend of your life forever and ever and ever.. and now, i am signing out~~
...................................................

p/s ; kawan TETAP kawan, sampai saya mati.. insyaAllah..

Amik ko!!


Padan muka ko wahai virus b0d0.... Akhirnya, blah jugak ko dari lappy kesayangan aku neh! Hoh.. Virus bongok! External hard disk pun dah neutral.. Gazillion thanks to Panda Internet Security, keranamu, lappy saya sudah bebas dari virus b0d0 tu..

06 May 2009

noMOOD.STRESS!tension~


I'm not in mood. tak tahu nak cakap apa. entah. penat kot. blogging via mobile since lappy jahanam kena virus!! Sakit betul hati. External hard disk pun sama, 3 partition tak boleh bukak! Memang tak makan saman sungguh.. Virus B0D0! Stress... Nak balik Kelantan, negeri aman damai tu~~ rindu mama! :(

05 May 2009

eh macam nak kahwin je.. huh~!

salam.

banyak hal yang berlaku sejak akhir-akhir ini membantutkan pencarian MINI PELAMIN saya. ingat senang ke nak decide yang mana okay dan yang mana yang tak elok? pening kepala saya tau!! sudah la exam banyak lagi yang nak kena tempuh ni. habis aje my last paper on 10th May ni, satu lagi exam yang harus dihadiri. dua-tiga menjak ni, saya menyibukkan diri mencari kalau-kalau ada sang fotografer yang bakal merakam hari bersejarah itu, tapi tiada yang available. tahu-tahu lah bulan Mei bulan cuti sekolah, merangkap bulan hubungan SANG TERUNA dan DARA dimeterai. tak ke naya kesana-kemari mencari dan mencari? silap hari bulan, MENARI-NARI saya nanti~!

tengahari tadi lepas paper Community Nutrition, saya ke Seksyen 13, ambil slip menduduki PEPERIKSAAN MEMASUKI PERKHIDMATAN PENERBIT RANCANGAN B27 di Poslaju. tuan empunya diri tak ada kat rumah katanya. selalu macam tu~! nombor telefon kan ada? call saja lah. ingat dekat ke Seksyen 13 tu? aih.. (eh~ tak marah ni..) hihi.. :)

sampai sahaja di rumah, terus saya tertidur. penat sekarang ni. global warming memang menuntut saya untuk TIDUR dan TIDUR. tapi, best ape? dalam tidur-tidur tadi, saya dapat satu mimpi. MIMPI baik punya.. mimpi tentang baju tunang~! hahaha.. memang tak ada di buat orang. saya ke kot yang bernasib baik. memang design baju tu cantik sangat. agak-agak baju tu ke yang jadi baju saya nanti? huhu... kita sama-sama lihat ye.. dapat ILHAM dari mimpi lagik~ ahaha.. :)

di bawah ini antara mini pelamin yang saya agak jealous dengan ke'cute'annya. mama, yang atas tu okay lah~ haha.. mama suruh saya duduk atas BANTAL aje nanti.. :(
tamau-tamau.. huhu.. yang bawah pun okay jugak kan? kita tengoklah nanti. tak ada masa nak fikir hal ni lagi. sebelum apa-apa, sebelum ke Pahang FM nanti, saya kena praktis SUARA dulu. bagi cun-cun dulu. alaaa.. suara saya bukan sedap pun kalau nak dinilai oleh panel peperiksaan nanti. anyway, i'm having FAITH~ semoga lancar semuanya.. doakan saya ye kawan. saya datang bersama harapan, pulang insyaAllah membawa KEJAYAAN.. siapa tahu?

mahu yang ini~!
confirm mama PIAT bontot saya.
haisshhh~~ :)

yang ini pun okay jugak? kan?
bagi KOMEN lah~

04 May 2009

nak gi nak gi~!

salam.

sebelum berangkat pulang ke Kelantan pada 14 Mei ni, saya nak merasa diri dibelai. cet~!
bukan ler.. mahu buat rawatan muka la. mahu muka ini dibelai-belai manja ok.

11 Mei, saya di Kuantan (selesaikan PEPERIKSAAN di Radio Pahang FM), terus pulang ke Shah Alam sebelah petang. sampai kat Shah Alam mungkin malam lah~

Berkemas apa yang patut, 12 Mei bertolak ke PD (yahooo~!!!). sekali lagi saya BERLIBUR selepas tension dengan exams.. :)

13 Mei, kemas barang-barang untuk dibawa pulang ke Kelantan (banyak la..3 LORI cukup tak kak efa??). huhu..

14 Mei pulak kena awal-awal lagi ada kat LCCT tu. kalau lewat, alamat saya terpaksa jalan kaki balik KELANTAN..

15 Mei ...... memang SANGAT banyak AGENDA saya.. hopefully everything going smooth~

hurm~ banyak betul agenda. tapi, notes COMMUNITY NUTRITION satu habuk pun saya tak sentuh lagi.. macam mana nak buat ni? adeh laa.. :)
dan esok, paper Nutrition ni pukul 9 pagi..
hahahaha~~ jom-jom, kita mereng sama-sama okei~!

oh. baru ku tahu erti rindu :)

Salam. 1 Okt 2016. RINDU. Rindu sebab dah lama tak bersua. Sepanjang 2 tahun ni banyak benda berlaku dalam hidup. Ada suka. Ada duka. Tapi...