24 January 2010

kalau itu namanya REZEKI

Salam.

Fikir. Fikir. Fikir.
Nak berkisah hal TEMUDUGA atau hal NIKAH-KAHWIN? Mana satu yang syok?

Dua-dua saya nak cerita, tapi dua-dua belum dapat saya zahirkan di mulut. Berat sungguh beban keduanya. Rasa nak muntahkan semua. Boleh?

Temuduga 1 : TMH Group of Companies
Buat masa sekarang, saya lebih teruja menguruskan hal temuduga&kerja saya. Ini yang paling utama buat masa ini. Bercerita tentang hal temuduga, saya sudah dapat kerja. Jumaat (22-01-2010) lalu saya diterima bekerja di TMH Group of Companies di Shah Alam sebagai Eksekutif Pengurusan Pemasaran. Minggu depan 1 Februari 2010, saya perlu masuk kerja. Akan tetapi, sehingga ke saat ni, HATI dan PERASAAN saya masih berkira-kira untuk 'terima atau tolak'. Semuanya masih dalam OTAK. Belum sempat saya lontarkan lagi keputusan saya kepada umum. Itu yang membebankan kepala otak saya saat ini. Saya belum tolak, juga saya belum buat KEPUTUSAN yang seharusnya saya buat! 1 minggu tidak cukup untuk saya membuat persediaan.....

Temuduga 2 : ECE Technology, Shah Alam
Saya LULUS temuduga kali pertama di ECE Tech dengan jayanya dan Rabu 2 minggu lepas, ECE's Human Resourse Department ada menghubungi dan mempelawa saya datang untuk sesi interview kali KEDUA di sana. HR's staff minta saya datang interview hari Khamis PAGI (14-01-2010) dan beliau hubungi saya pada RABU (13-01-2010) pada pukul 5.30 petang. Saya katakan yang saya berada di Kota Bharu masa itu. Susah untuk saya sampai sana dalam sekelip mata. Shah Alam bukan dekat! Beliau minta saya tunggu minggu ini. Kalau ada panggilan lagi, maknanya, saya mungkin akan TOLAK kerja di ECE Tech itu. Owh lupa, saya mohon jawatan Human Resource Officer di situ..

Temuduga 3 : Tutor, PTPL Kolej Kota Bharu
Sebelum saya ke TMH Group of Companies Khamis lalu, saya ke sini terlebih dulu. Saya di minta menyediakan MOCK TEACHING untuk jawatan tutor/pensyarah Seni Kulinari & Pengurusan Makanan. 5 jam saya berusaha untuk mengingati segala pelajaran 5 tahun dulu ketika saya di tahun pertama Diploma Seni Kulinari di UiTM Dungun, Terengganu. Semua asas-asas memasak perlu saya ingat balik termasuk basic western! Saya bukan minah saleh~ Saya tak amalkan asas memasak barat. Jadi, saya langsung lupa akan apa yang saya pelajari dulu. Tapi, saya tidak terus lupa. Ada yang MASIH melekat di hati! Di sana, saya di minta untuk mengajar subjek pilihan saya sendiri. Mujur semuanya berjaya. Alhamdulillah... Dan esok pagi, saya sekali lagi di minta ke PTPL Kolej Kota Bharu untuk interview yang keseterusnya. Saya tidak lah mengharapkan kejayaan. Tapi, saya doakan semoga saya dapat job ni. Saya nak tolak kerja di atas! Tapi sebelum tu, saya harus pastikan yang esok saya berjaya. Ya Rabbi, kurniakan ana kejayaan & berkatilah ana....

Pergi dulu, dan saya jemput kamu datang di hari bahagia saya nanti~

*p/s : Lenguh jari-jemari dalam menyiapkan dekorasi souviners saya! Sudah 60 bekas siap dihias, tinggal lagi 240 bekas!! Keep it up zatulnani~ (=

eh, comeback ke sis?

Assalam - 13/10/2017 , Jumaat. Kita datang jengah blog kita ni bukan nak buat comeback pun, sebab kita tahu entah bila kita akan jadi ra...