23 April 2010

rumah terbakar panggil BOMBA~

Salam.

Biarkan gambar-gambar ini berbicara dulu ye.. :)
Tiba masa, saya kisahkan jua~





Kebakaran yang berlaku di Kampung Banggol, Kota Bharu.

20 April 2010

Salam.
InsyaAllah, this ''dot-dot-dot'' will belongs to us!
:)



19 April 2010


Mau upgrade my gajah ke 550D, tapi hubby tak izinkan. Okey mau pergi layan airmata jap. Uhuhu.. Tak apa, nanti nak kumpul duit gaji nak beli.. :(
Salam.
1 month + 2 weeks + 3 days.
Menghitung hari.
Detik demi detik.
Masa ku nanti.
Apakan ada.
Jalan cerita.
Kisah panjang.
Menghitung hari.

16 April 2010

:: sharing IS caring ::

Salam.

Pertama sekali, entri pendek malam ini bukan nak merapu tak tentu arah. Entri pendek malam ini bukan juga untuk sesiapa. Entri pendek malam ini hanya nak menceritakan sesuatu yang telah berlaku sepanjang saya bernafas. Doa-doakan.

Cerita 1,
Budak rambut maggi yang menjadi kesayangan saya.
Penawar jantung tatkala kegelisahan.
*dah pandai bermain dengan kamera*

Cerita 2,
Itu hari ada saya ceritakan di facebook tentang KERETA saya tercalar dek manusia yang TIADA hati perut. Dengan kata lain, BERHATI KOSONG. Tiada satu pun kata-kata kemaafan yang saya terima. Sakit betul hati. Saya tahu, pemilik kereta yang mencalar dengan sengaja mahupun tidak sengaja memiliki kereta berwarna MERAH. Rasa memang dah berbuih mulut saya dan rakan menyumpah seranah. Apa???? Dia HENGAT kereta ni BAPAK dia punya?
*Sampah punya manusia!
*

Cerita 3,
Ketika saya dan keluarga bercuti di Bukit Merah Lake Town Resort akhir bulan Mac yang lalu. Banyak sangat yang hendak di cerita, sehinggakan saya lupa mana satu must go first!
*Nanti saya upload lagi yek!*

Cerita 4,
Lagi-lagi BUKU ni. Bila la mahu KHATAM? Sudah berbulan-bulan saya beli. Baca baru dua-tiga-empat helai. Alasan saya, saya tak sempat. Saya tidak ada masa. Saya banyak kerja. Saya nak buat itu. Saya nak buat ini. Akhirnya, buku ni dimasukkan dalam KOTAK dan saya simpan kemas bawah katil. Alahai... Nikahnya makin dekat, satu buku motivasi pun belum habis saya baca. Macam mana nak belajar tentang ALAM RUMAHTANGGA niii? (*.*)
*Kalau ada masa, nanti saya baca ye!*
p/s : Ada lagi cerita baru. Sabar. Tiba masa, saya cerita jua. (=
pergi dulu~

13 April 2010

first meeting~

Salam.

"Pertemuan pertama di taman sekebun bunga"
-Dato' M. Daud Kilau

Pertemuan pertama saya dengan bakal suami bermula di Tanah Serendah Taman Sekebun Bunga, Taman Budaya Tengku Anis, Kota Bharu, Kelantan sekitar 1 tahun 9 bulan 2 minggu 5 hari yang lalu.

Semoga pertemuan pertama itu akan berkekalan hingga ke hujung nyawa. InsyaAllah. Restu kalian, kami hargai.

11 April 2010

rindu ke?

Salam.

Hari ni saya agak kalut di samping berpura-pura sibuk menguruskan hal pelajar di kolej. Ada pelajar yang wajib attend program itu, ada yang kena pergi program ini. Macam-macam hal yang berlaku dan bakal berlaku di kolej. Harap-harap saya terus sihat. Huhu. Tak adalah nanti, orang lain pulak yang kena ganti kerja saya. Ye tak? Banyak jugak kerja ni. Nota pun banyak nak kena siapkan. Maklumlah saya kena mengajar subjek Asas Nutrisi mulai semester depan. Jangan pula nanti, saya kelam-kabut. (-_-)

Okeis. Gambar-gambar di bawah merupakan gambar kenangan saya. Entah. Rasa mahu upload untuk dijadikan tatapan buat semua. Kenangan saya di Shah Alam dulu. Serius. Saya rindukan my student life. Yup. Tapi saya tak sanggup tinggal di Shah Alam. Banyak sangat kata-kata dusta di bandar pendustaan itu. Huu~ (=




Juga merindukan saat-saat saya menggilai DSLR. Kamera memang tak lekang di tangan. Saya rindukan suasana bergambar. Kalau ada kamera depan mata, memang naik SAWAN kamera terus! Rindukan kenangan ber'shot-shot-shot' dengan chempaka, liyana & fatin farah. Serius. Saya teringatkan mereka. (*.*)

10 April 2010

Bebelan pagi Sabtu.

Salam.

Semenjak dua menjak ni, mood rajin memang dah hilang. Terbatas dek kesibukan dan keberkejaran kesana-kemari. Kalut-ribut, haru-biru dah jadi lumrah orang yang bakal berkahwin. Tapi, rasa saya bukan itu je sebab-musababnya. Banyak lagi perkara kucar-kacir yang berlaku sepanjang saya bekerja, di saat saya mahu menyudahkan segala persiapan mana yang patut. Mujurlah tak sakit otak saya memikirkan apa lagi yang tertinggal mahupun yang tercicir. Blog pun sudah lama tak di update panjang-panjang macam dulu, macam mula-mula saya jatuh cinta dengan Blogger.

Semalam, saya format balik laptop yang saya rasa teramatlah 'BERAT' akibat di masukkan Window 7. Dah dah dah. Saya format dah. Saya install balik Window XP. Saya install juga antivirus kesayangan saya tu, Kaspersky Lab Security. Harap-harap tak jadi macam dulu. Tunggu nak loading macam tunggu nak masak gulai kawah. Lama gila nak loading. Tension jadinya. Okey, semuanya sudah settle. Suka. (^.^)

Berkenaan dengan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam Gred 41, saya terpilih untuk menduduki peperiksaan itu. Tapi, macam tak ada semangat nak attend all those exam papers hari ini di Pengkalan Chepa. 3 jawatan sekaligus untuk peperiksaan itu. NOT in MOOD. Semuanya untuk jawatan, Pegawai Penerangan, Pegawai Kebajikan Masyarakat dan Pegawai Tadbir Diplomatik. Serius! Saya BOSAN dengan itu semua. Malas lah nak attend. Banyak lagi kerja yang perlu saya buat dari saya attend benda yang kadang-kadang saya fikir 'orang-orang' itu hanyalah memilih BULU dari memilih siapa yang BERHAK. Banyak jugalah pengalaman saya dan juga pengalaman kawan-kawan serta keluarga berkenaan dengan 'orang-orang' itu. Biarlah rahsia. Mereka orang-orang HEBAT, tak pasal-pasal nanti jadi kes pulak. Haha. Okay stop it.

Lagi satu, berkaitan dengan open event yang saya linkkan di facebook petang semalam. Ramai juga yang nak attend. Maybe attending pun tak kurang hebatnya. Bukan apa, saya poskan link undangan awal itu bersebab. Banyak sebabnya. Bukan saja-saja mahu pos menunjukkan riak. Maaflah. Bukan niat nak takbur kat situ ye. Niat saya hanya satu, nak minta tetamu-tetamu saya be alert! Bukan apa, majlis pun dah dekat. Rasanya bolehlah saya memulakan acara jemput-menjemput. Guest yang confirm datang, memang CONFIRM saya bagi kad undangan. Guest yang 'maybe' pun saya kena tanya jugak. Lainlah dengan yang 'not attend', itu saya tak bagi kad lah. Kad banyak. Memang BANYAK. Tapi, saya takut ter'over' menjemput sehinggakan merugikan sesiapa yang berhak mendapat kad undangan tu. Huhu. Bukan tak mahu bagi. Tapi hanya terhad kepada yang mahu datang saja. Okey dear? Just for your information.
Wedding cake saya ala-ala macam ni la nanti.
Hoh! Terberitahu sudah~ ooOps! Huhu.
Tak adalah. Ni saja-saja jek.
credits to google image.

06 April 2010

until our dot-dot-dot!

Salam.

Masih sempatkah untuk saya berkejar kesana-kemari menguruskan hal ini? Di tambah lagi dengan kesibukan hal kerja di pejabat? Rasanya seperti mahu cepat-cepat masa 'itu' datang dan selesaikan kekalutan yang membebankan jiwa saya.
Cepatlah kemari wahai detik bersejarah..


Tambatan jiwa, janji dua HATI.
Selamat Pengantin Baru.

eh, comeback ke sis?

Assalam - 13/10/2017 , Jumaat. Kita datang jengah blog kita ni bukan nak buat comeback pun, sebab kita tahu entah bila kita akan jadi ra...