30 September 2010

SYIQA ADRIANA MANSOR - perempuan jalang !

Salam.

Untuk pengetahuan semua, blog ini akan di private tak lama lagi. Saya tidak memerlukan e-mail mahupun link daripada anda semua. Berikutan beberapa kejadian 'bodoh' yang berlaku, saya tidak teragak-agak untuk berjumpa dengan keluarga Farah Yusuf untuk berbincang dan mencari siapa gerangan "SYIQA ADRIANA MANSOR walaupun saya tahu beliau menyamar 100% termasuk nama dan latar-belakang keluarganya. InsyaAllah dengan bantuan pihak polis, saya ingin 'manusia terkutuk' itu ditangkap!

Buat Kak Yani Yusuf, minggu depan saya ada temuduga, izinkan saya berlalu sebentar untuk menyudahkan semua kerja saya. Janji saya, kita pasti akan berjumpa. Kita selesaikan bersama-sama. Akan saya ceritakan satu-persatu mengenai perempuan jahat yang mencuri gambar adik Kak Yani. Saya tahu, di tika ini, manusia terkutuk itu sedang BERSUKA-RIA kerana kegiatan beliau belum terbongkar. Sampai masanya nanti, beliau akan menyesal.

29 September 2010

te mu du ga

Salam.

Hurm. Saya tak nak janji apa-apa untuk temuduga kali ini. Apapun, semoga dapat buat dengan baik. InsyaAllah, berkat doa si Ibu tersayang.

alahaiii... ;)

Salam.

;)

Salam.

Hari ni dan semalam memang mood tak berapa nak baik. Geram sangat-sangat. Rasa nak tampar orang jek. Perempuan cilakak tu tunggu masa jek,(mulai hari ni, nama rasmi bagi budak tu adalah 'perempuan cilakak')

Saya tak nak cakap pasal perempuan cilakak tu.

Hari ni 29 September 2010 bersamaan dengan hari Rabu, genap 3 bulan, 3 minggu, 3 hari saya menjadi isteri kepada encik suami. Alhamdulillah, setakat ini, semuanya selamat dan bahagia. Semoga kekal hingga ke akhirnya. InsyaAllah.... ;)

beautiful stupid liar

Perempuan ni memang dasar anak LUAR NIKAH !
Memang betul-betul melampau.
Jahat tahap cilaka !
Janji aku, kalau aku jumpa dengan engkau wahai perempuan, memang nasib engkau lah.
Berbirat muka engkau aku tampar!
Dasar otak bengap. Tak ada hotak. Kerja nak menghancurkan kehidupan orang lain.

Aku akan cari engkau sampai dapat!

24 September 2010

20 September 2010

dan, jangan lupa !

Salam.

Hi sayang-sayang semua. Lama tak betul tak bukak zatulnani.blogspot ni ni. Bukan sibuk, malas pun bukan. Cuma, tak larat nak menghadap lappy lama-lama. Nanti, mata dan kepala naik pusing. Banyak betul cerita sekitar Eid-Mubarak 1431H yang lalu, gembira je rasa hati kan kan? Banyak jugak undangan rumah terbuka yang saya tak dapat hadir. Maaf sangat-sangat. Bukan tak nak, tapi kan, ada-ada je program keluarga saya kena uruskan. So, nak tak nak kena lah utamakan majlis keluarga kan? So, macam mana hari raya 2010 ni? Gembira tak? Makan banyak ke makan sikit ke, tak kisahlah, yang penting, hati mau happy!

Saya memang banyak cerita nak kongsi ni. Rata-rata dah tahu melalui facebook saya kan? Siapa yang tak happy kalau hidup kita selalu ada berita yang menggembirakan? Apapun, jangan lupa bersyukur kepada Allah swt. Mengikut kata doktor, kandungan saya mencecah minggu yang ke-5. Alhamdulillah, saya tidak mengalami alahan yang teruk. Encik suami pulak yang mengada-ngada nak makan itu dan ini. Muntah dan loya memang menjadi rutin harian beliau sejak dari hari saya mula hamil. Kasihan.....

Buat semua rakan yang menghulurkan ucapan TAHNIAH, terima kasih sekali lagi saya ucapkan. InsyaAllah, doakan saya selamat bersama bakal anak dalam kandungan saya. Jangan lupa, apa sahaja mungkin akan berlaku dengan izin Allah swt. Doakan saya dan keluarga selamat ya. Jangan lupa minum susu! hehehe ;p

12 September 2010

Alhamdulillah.....

Salam.

I am speechless. Nanti la kalau ada masa, saya cerita-ceriti ye. Anyway, alhamdulillah...

07 September 2010

SYIQA ADRIANA BT MANSOR - part I

Salam.

Jom kita layan gambar minah senget ni dulu ye... Ada je lagi gambar minah ni dalam simpanan saya, yang lain tu sedang menunggu giliran untuk di tunjukkan ! Jom kita bercerita.... ;)

Orang Kota Bharu minah ni. 
Bukan orang Machang seperti yang beliau war-warkan. 
Saje menggedik! Nampak sangat dia ada kecelaruan identiti.
(penipu tu curik gambar facebook FARAH YUSUF. Orang dalam kotak bulat tu jugak adalah manusia yang teraniaya sama macam saya)


(gambar dalam blog beliau)
Saya punya watermark pun tak buang.
Dah la curi gambar dalam blog zatulnani lepas tu siap guna watermark seolah-olah dia yang punya gambar! Entri pulak sangap macam dia pulak snap picture ni. Eh hello~ Ini pendrive saya ye, broadband tu pun saya punya! Jangan nak mengada claims ko punya! Citt.....

Entah apa-apa la minah ni. Gambar di atas adalah gambar muffin cake yang saya decorate dan tunjukkan kepada students saya masa saya mengajar di Kolej PTPL Kota Bharu last few months. Bukan dessert aiskrim yang dia cakap tuh. Haha. Ingat dessert ke macam ni? Dah la amik gambar saya tak mintak izin, sudahtu, siap declare semua dia punya. Apa daa...

Watermark yang ni pun dia siap tayang lagik kat blogger maniac dia. Terutamanya si NAZIR BRUMOK merangkap pakwe dia yang bodoh tu. Bodoh sebab diperbodohkan oleh makwe yang bodoh. Siap cakap saya belajar kat UMT, Terengganu. Eh makcik, kot ye pun nak tipu, tak yah la create watak yang difficult to carry on. Susah la dapat sutradara filem macam engkau ni. Tak reti langsung nak handle jalan cerita. Hahahaha. Akhirnya, diri sendiri terkantoi ! Ada ke flight dari Kuala Terengganu terus terbang ke Kota Bharu? Alahaii.. Bukan ke kita kena fly ke KLIA/LCCT dulu before fly back to Kota Bharu? Nak menipu pun, agak-agak arrr! hahaa.. Dahtu, siap cakap Kak Nani dia PEMALAS! Haha. Dia kenal ke sape watak Kak Nani tu?

Ini lah minah senget yang ada mental disorder tu. Dia ni mungkin baru keluar dari Hospital Bahagia kot! Habis semua cerita pasal saya dia tahu. Hurm. Fanatik betul minah ni kat saya. Ahaha. Nak tergelak bila baca status facebook dia semalam. Hurm, nanti saya cerita detail ye. 

Owh! Ayah saudara dia orang tersohor. Senang la jugak saya nak trace dia kan? Bukan payah pun, mak dia kan kerja di Perodua Wakaf Che Yeh? Lagi la senang... hahaa ;)

06 September 2010

budak ni MEMANG mental disorder.. hohoho

Salam.

Hoh. Saya tak sabar nak BERCERITA pasal si SYIQA ADRIANA BT. MANSOR yang gila yang menyamar jadi ZATUL HERNANI MANSOR tuh. Haha. Tunggulah entri panjang dia ye. Saya nak cerita semua pasal perempuan tu. Habis primary picture dalam facebook ZATUL HERNANI MOHD NAWI, (akaun facebook saya) dia jadikan gambar-gambar dia then dengan menggediknye, dia claim & declare yang itu semua gambar-gambar dia. Paling kelakar lagi, gambar nikah kahwin saya di katakan gambar untuk shooting pakaian pengantin, dan butik pakaian yang menaja tu adalah Lyiana Bridal Kuantan dan saya dengan husband adalah modelnya. Entah sakit hotak teruk kot budak perempuan ni. Mental disorder kot. Muahahaha.. Sabar ye.. jeng jeng jeng.. semua pictures dia saya ada, dengan picture MAK dia sekalii.. Saya pun tak sabar.. huahuahuaaaa... kelakar giler dowh ! Agak-agak perempuan ni peminat FANATIK saya kot, sampaikan gambar-gambar dalam blog http://zatulnani.blogspot.com pun dia grabbed! Yang tak tahan, dia siap cakap dia yang snap gambar tu semua.. Muahahaha.. Serius KELAKAR lah :)

02 September 2010

To let go

Salam.

Saya mau jual handphone ini. Sony Ericsson C903. Will let it go. Go ! (=
InsyaAllah ada masa nanti, mau iklankan di Mudah.my, belum sempat shoot pun lagi. (=
Salam.

Hoho. Tak sabar nak balik kampung Sabtu 4 September ni. Balik naik bas aje. Huhu. Nak kena balik awal sebab banyak kerja pasal tudung nak kena settle cepat-cepat. Wahai para customer yang saya sayangi, sabar ye semua... Hehe ;)

01 September 2010

Salam.

Ya Allah Ya Tuhanku, bukakanlah PINTU hati ku. Tunjukkan aku jalan yang sebetulnya yang harus aku lalui. Ya Allah, ampunkan aku. Aku mohon Ya Allah, bukakanlah pintu hatiku dan bersihkanlah jiwaku Ya Allah. Aku miskin Ya Allah, Kau kayakanlah aku Ya Allah. Aku hina Ya Allah, Kau muliakanlah aku. Sesungguhnya, hanya padaMu aku akan KEMBALI..........

ouch! Please =P

Assalam. 24 Oktober 2017 - Selasa So remember me, i will remember you.