18 October 2011

pav lo va ;)

Salam.

Malam ni nak buat PAVLOVA............................ Hehe. Teringin nak makan. Dah lama tak buat !

Australian - New Zealand jangan gaduh-gaduh lagi pasal benda ni. Origin dari negara KAMU lah jugak, penduduk negara KAMI (Malaysia) mau makannnn dengan berselera !

=P

16 October 2011

ada rasa nak rasa ?

Salam.

My favorite cake and design from my collection =)

Chocolate indulgence cake with fruity

Colorful layered cake - Rainbow with fondant

Red Velvet cake with cream cheese frosting and fruity

Chocolate moist cake with ganache and fruity

Chocolate moist cake with cream cheese frosting and fondant

xoxo

Salam.

My dear Allah, tak tahu nak pilih warna apa yang comel. Please guide me :)

uweekss! Haha. Kawan-kawan, warna apa ye yang cantik? Hijau CANTIK, Jingga HOT, Merah CUN. Mana satu pilihan kalbu niiii ?


Cepat lah buat keputusan ! 
=D

14 October 2011

he is everything to me :)

Salam.

Quick update, lama tak tayang gambar kan? Saki-baki masa raya puasa lepas. Apapun, memang Khalish dah berat ! =)

a simple way sebab tak nak bagi bahu sakit, tapi, the same thing happened to Papa. Lenguh. Masa ni kat East Cost Mall kat Kuantan, bawak Khalish jalan lagi.
Berattttt jugak budak kicik nih :)

Nah ! Hambik.
Sedebuk masuk dalam mulut. Lepastu, terpaksa mummy pegang tangan dia tuh, kalau tak, dia kesatttt air liur dia kat tudung mummy. Dah selalu kena macam tu, hahaha. Basah lenjun !

Ni masa raya ke-2. Bawak dia pegi jalan rumah nenek tapi, tidooo aja kerjanya. 
Penat mungkin, sebab dah dapat duit RAYAAA banyak kan ?

this pic, i guess after raya after siap kek after all my job selesai. 
Keluar bawak Khalish pegi jalan makan angin sambil mummy makan nasiiii.
Mummy ingat nak beli yang kipas colorful tuh, tapi entah macam mana, terLUPA lah sayang. 
Sorry ek, nanti kita pergi situ, kita beli ye. 

Haa, yang ini masa kat Masjid India tempoh hari. Nenek kesayangan Khalish duk sibuk pilih brooch and mummy pulak duk sibuk kenen-kenen nenek kat satu brooch lawa which is cost RM 80 from Korea if i'm not mistaken. Yeehaa. Memang letih tau tunggu nenek memilih walaupun nenek tak cerewet. Huhu. Terlalu banyak brooch kat dalam kedai tu sampai mata naik rambang ! Khalish apalagi, make his best decision sendiri punya kaw-kaw dia pegi TIDO lah. Mungkin dalam hati, tak nak tunggu nenek, sebab lamaaa sangat. Tido lagi best. Hahahaaa =)

12 October 2011

Salam.

Khalish Nasr Rifq dah besarrrrrrrrrrrr ! Dah menginjak masuk 5 bulan ye sayang ? Cepatnya masa berlalu ye. Berat Khalish dah 8.2 kilogram, berat ouh nak dukung. Kalau keluar pergi jalan-jalan, Mummy dukung sekejap jek, selebihnya Papa dia yang dukung. Hoho.

Khalish Nasr Rifq, bila besar nanti, jadi lah anak yang soleh yang mentaati semua yang Allah swt suruh, juga taat kepada Papa & Mummy.. Jaga kami sebagaimana KAMI jaga KAMU masa kamu di usia sebegini. Sayang selalu ;)


oh. baru ku tahu erti rindu :)

Salam. 1 Okt 2016. RINDU. Rindu sebab dah lama tak bersua. Sepanjang 2 tahun ni banyak benda berlaku dalam hidup. Ada suka. Ada duka. Tapi...