29 January 2012

Salam.

Geng Cerito Kito Oghe Kelate (CEKOK) konon-konon berdiskusi dengan Pengarah Penyiaran Kelantan dan Timbalan Pengarah. Huhu..

Hey gu kitoooo.. 
Male ni Zatul nga Sham maghi menemey gu kito dari pukul 9 sapa ko pukul 12 tengohmale kaghe dale cekok, cerito kito oghe kelate. 
jange duk g mano-mano terrrrr... =D

QS dan Ayie dalam CEKOK, bersama gu kitooooo di Radio Malaysia Kelantan fm =)




27 January 2012

hey you !

Salam.


Belek-belek my handphone tiba-tiba terpandang this cutest pic (for me) dan dalam banyak-banyak gambar, gambar ni menampakkan kesungguhan si anak untuk senyum dan sengih. Sebabnya, dia DEMAM. Kalau demam, memang susah nak tengok dia senyum. Asyik muncung je dari pagi sampai ke petang, dari petang sampai lah ke malam. Masuk kali ni, dah 3 kali dia demam untuk 8 bulan selepas lahir tahun lepas. Boleh di katakan aktif dan tak pernah sakit langsung. Kali ke-3 adalah demam paling lama (3 hari) sampaikan susu tak nak, makan pun tak nak. bagi toys dia nak pulak. Maybe sebab colorful. Kanak-kanak biasalah. Pantang nampak toys terus terkam. Kalau macam Khalish, dia tak minat sangat toys sebab Papa dia ajar ABC sambil nyanyi, 123 yang menari-nari. Tapi, yang pasti, bola memang dia suka main. Kalau bagi toys yang macam lori, kereta kebal, truck or whatsoever, dia memang main kejap jeee. Lepas tu, terus tak pandang. Siap baling-baling lagi. Tapi, kalau bagi colorful ball, terus dia terkam dan gigit sampai basah. Boleh pulak dia tido dengan bola. Tapi bola yang selalu dia main tu, entah kemana menghilang. Kasihan hero Mummy. Nanti kita pi cari yang lain ye sayang. Demam tempoh hari memang panas sangat badan dia, terpaksa basahkan dan lap badan dia dengan air suam. Pukul 4 pagi pun bangun untuk lapkan badan dia. Takut jugak kalau terjadi apa-apa. Alhamdulillah, dia sudah sihat. Sehari lepas demam, nampak ada 2 batang gigi tumbuh. Ouh, patut lah demam. Rupanya DEMAM tumbuh gigi. Sekarang, bila dia makan biskut, dah boleh dengar Kruppppp krupp krupp dari dalam mulut dia. Hehe. Bravo my hero. I love you =)

10 January 2012

busy beeee ;p

Salam.

Huwaaaaaa. Serius. Lama giler tak update blog neh. Rindu haih. I wassss sooo busy lately. Okies, ada masa nanti, saya update cerita baru k. Salam sayang.... ummuahhhh =P

ouch! Please =P

Assalam. 24 Oktober 2017 - Selasa So remember me, i will remember you.