10 January 2013

cerita keluarga 2013 =)

Khamis! yeay... Sebab Khamis boleh balik awal, dah siap-siap berkemas nak balik rumah. Rehat sedap-sedap kat rumah dengan anak-anak sebabnya, esok lusa kerja. Banyak kerja kat pejabat tapi semua selesai. Okei, masa untuk scroll down your mouse! Bye. Selamat berhujung minggu buat semua. Love yaa!
my beloved husband. kerja kerja kerja katanya, kena IKHLAS dan JUUJUR.
Tak gitu? <3 p="p">

Abang Khalish with his mimik muka. 
Macam-macam ada, tapi yang ini mummy setuju sebab tak nampak riakkkk. 
Haha :)

Khilfi yang suka menangisss. Ini lah dia budaknya. 
Hari ni 10 Januari 2013,genap lah usia Khilfi 5 bulan. 
Alhamdulillah, anak-anak membesar dengan sihat dan aktif.

 Okeyh! Sampai jumpa lagi semua =)

05 January 2013

kek ooOooo kek !

Rindu nak buat kek lagi. Tapi, masa dah tak macam dulu lagi. Seriously, tak sempat nak godek-godek mixer dan tepung! Insya-Allah, kalau ada masa minggu ni nak buat rainbow cake. Harap-harap jadi kenyataan lah! Good day guys :)





Semua yang kat atas tu, customers punya. Teringin nak buat untuk diri sendiri. Hehe. I can dooo it!

03 January 2013

JR Cappuccino Collagen


Alhamdulillah. Sebulan JR Cappuccino Collagen berada di pasaran. Ramai pelanggan yang bagi positive feedback. Insya-Allah dalam 2-3 minggu lagi, new look of kotak akan keluar. JRCC ni khas untuk kaum wanita tak kira yang dah kahwin atau masih bujang. Khasiat dia sama saja dengan kopi kosmetik yang lain tapi yang ini saya jamin TAK MANIS dan TAK KERAS macam sesetengah kopi lain. Kaum hawa sahaja ye, yang lelaki punya in progress. Alhamdulillah, kami dah ada stokis negeri. Tak susah nak bergerak kesana-kemari untuk agihkan stok, cuma kena rajin bertanya khabar saja. Kalau ada yang berminat nak cuba JRCC ni, hubungi Puan Zatul - 0199096633. 

- Bermasalah dalam pembuangan air besar.
- Senggugut yang teruk.
- Menghilangkan bleeding dengan tiba-tiba.
- Sakit urat kalau buat kerja berat.
- Mengecutkan rahim/peranakan selepas bersalin.
- Untuk hubungan suami&isteri.
- Melancarkan perjalanan darah haid.
- Mengecutkan jerawat. 
- Melicinkan kulit.
- Menegangkan kulit.
- Menghalang kedutan.
- Menghilangkan letih-letih badan.
- Menghilangkan keputihan yang berlebihan.

*ini antara positive feedback from customers. Anda yang bermasalah seperti di atas, tak rugi mencuba. Insya-Allah berkesan. Untuk pertanyaan, hubungi 0199096633 (ZATUL) 

JR Cappuccino Collagen keluaran JR Juwita Resources dah masuk beauty shop.

Sesi membungkus parcel untuk diposkan kepada new customer. Previous customers boleh ambil dengan dealer kat tempat masing-masing :)
Insya-Allah esok (4 Jan 2013), saya senaraikan nama-nama dealer ye..
TQ.

malam mesra 2012

Malam Mesra Keluarga Kelantan FM, Dewan Puteri Saadong, Hotel Grand River View.

Backstage after Rancangan's performance.
Tak bestttt TAPI sangat KELAKAR!
Sukeee =D

Berkejaran nak bergambar dengan penyanyi pujaan!
Penyanyi dikir moden Kelantan, Aris Kapilla, Man Khan dan Jeming Intan Berlian.
(me in royal green mini kurung)

si cina =)


Wan Muhammad Khilfi Nasr Rifq
=)

first 'me' 2013

4 Januari 2013 - 1.28 pagi

me in vietnam cotton mini kurung =) 

1st single in 2013 =)

Salam.

Blog-ging di malam hari sambil di temani JR Cappuccino Collagen. Alhamdulillah, tahun baru 2013 ni saya masih lagi di sini. Di temani suami, anak-anak dan keluarga tersayang. Rugi rasanya kalau tak pos kan ucapan SELAMAT TAHUN BARU buat semua. Syukur, kita masih di beri peluang untuk bernafas kesekian kalinya pada tahun ini. Rasanya tak terlambat untuk saya hulurkan salam kemaafan kepada semua andaikata selama kita bersaudara, saya ada mengguris hati dan perasaan kamu semua. Mungkin. Itu khilaf yang saya buat sebelum penghijrahan berlaku. Alhamdulillah. Tekad saya, ingin berubah ke arah yang lebih positif. Buang yang keruh dan ambil yang jernih. Kita semua manusia biasa, banyak kesilapan yang kita lakukan. Namun, itu semua kita jadikan pengajaran untuk kita meneruskan kelangsungan hidup. Saya juga begitu. Alhamdulillah sekali lagi.

Banyak kisah dan cerita yang berlaku dalam tahun 2012 yang tak sempat nak saya rakam dan masukkan dalam blog kesayangan. Sememangnya, MASA amat mencemburui saya dan keadaan.

Suami masih lagi berulang-alik dari Kuantan ke Kota Bharu tiap hujung minggu. Saya akui, beliau penat dan letih. Tapi katanya, itu bukan alasan untuk tidak bertemu dengan anak-anak dan isteri tercinta! urm.. Kenyataan yang paling saya selalu dengar. Tak apalah, dah nasib kami weekend husband&wife kan? Mohon kepada Allah swt, moga di perkuatkan jodoh kami berdua sampai akhir nyawa. In-sha-Allah =)

Anak-anak. Nyawa saya. Harta saya dunia akhirat. Penyejuk hati di kala saya berduka-lara. Alhamdulillah, saya di kurniakan anak-anak yang sihat dan sempurna. Menjadi ayah dan ibu kepada mereka membuatkan saya penat dan tak menang tangan. Namun, saya bersyukur kerana mempunyai keluarga yang senantiasa membantu tika susah tika senang. Memang tak dapat nak balas dengan wang ringgit.

Keluarga. Makin hari makin sayang! Kami tempuhi susah dan senang bersama-sama. Alhamdulillah kerana di kurniakan ibu ayah yang baik untuk kami adik-beradik. Tak terbalas budi dan jasa mereka. Apa yang pasti, saya mohon di halalkan makan dan minum dan keterlanjuran saya selama bergelar seorang anak. Amin. Semoga mereka di berkati dan di lindungi ALLAH swt selalu. Insya-ALLAH. Amin =)

Kawan-kawan. Mereka juga buah hati saya. Pengarang jantung saya. Saya di kurniakan rakan-rakan yang memahami saya seadanya saya. Semoga persahabatan yang kita bina bersama, berkekalan hingga ke hujung usia. Insya-Allah =)

Selamat Tahun Baru Masihi 2013. Salam sayang daripada saya, ZATUL HERNANI MOHD NAWI.

ouch! Please =P

Assalam. 24 Oktober 2017 - Selasa So remember me, i will remember you.