31 May 2008

.. trip to Melaka ..


Holiday
at Melaka..

Last Sunday, the day after my graduation day, my family and I went to Melaka for a short trip, just only for one day trip… just nice coz we have to cut our budget tightly..
semuanya berinflasi sifar..
We have to be at Port Dickson and not Melaka actually..
But some of my family ade yang teringin sgt nak ke Melaka..
mungkin depa mau rasa doing some exploration di negeri Hang Tuah tu kot.. hehe..
siap tanya lg ape nama ibu negeri Melaka tu.. huhu..
mcm2 jawapan aku terima, aku pon xtau..
ade yg ckp Bandar Hilir, bandar Hang Tuah n Hang Jebat pun ade..
yg pastinya negeri Melaka TIADA ibu negeri!! Hehe.. =p
Nasib baik la aku ade kawan sorang kat Melaka tu..
huhu.. sha, thanx for da info!

kami bertolak dr Gombak pukul 11 pg then sampai at Melaka pukul 1.30 ptg..

konon-kononnya berkonvoi la ni.. tp 3 buah je keretanya.. =)
dalam 3 drivers tu, only 1 driver je yg tau selok-belok Melaka..
nk tersesat kami di buatnya..
But we’re bit lucky coz driver kami cekap!
Bkn cekap apepun, just kalau sesat, cekap n cepat mendail nombor driver yg expert td.. hihihi..
kalau bab mghabiskn kredit telefon, cekap je yeee.. =)

sampai shj kami di Melaka, terus pergi ke kapal yg tersadai in front of Melaka centre mall..
Spend our great time there and visits all the museums includes TUDM and so on laa until sakit kaki before went to Kota A’Famosa..
bila di fikir2kan balik, boring betul masuk muzium tu..
bukan ape, kat tempat kita pon ade muzium jgk..
aku pon tatau sape yg bawa kami mlawat.. hehe..
Just followed the rules.. huhu.. uweks!

dalam banyak2 tempat yg kami lawati, Kota A’Famosa is just a nice port.. hehe..
bukan ape, coz kami boleh duduk, borak2, makan n minum and to release our stress..
Tension beb! Panas yg menggila sampai sakit kepala ni.. =p

aku yg very excited sbb bwk org yg aku syg.. hehe..
Among peoples I loved so!! Hehe..
By the way, Mr Hairul penat.. cian die.. =)
We spend so many times together..
naik beca, being a dunno driver for my abah.. haha..
last2, kereta dorg la yg selalu sesat!
Aku x bersama hairul sepanjang pjalan coz I have to be maid for my cousin kecik!.. =)

After that, we stopped at masjid sebelah kubur2 yg cantik utk solat then we’re enjoyed our lunch at 5 o’clock at pantai ape ntah.. pantai tu pun cantik secantik muka2 kami.. hakhak.. =)
anyway, sempat la snap skit..
dah koje kami..

After makan2’s time, we’re flying back to Gombak but my pakcik sempat lg berseloroh nk pergi makan sate kajang.. waaa.. penatnye!
Aku kasihan kat hairul je sbb die keje esoknya.. huhu.. cian abg.. sori ye b.. nnt lain kali kita p lagi naa.. =) sepanjang jalan before sampai kat kajang tu, aku tido je (pengasuh baby yg pemalas!!) dlm kete ngn mulut ternganga (xtau betul ke tidak, ntah2 rekaan adik aku je) huahuahua… =)

sampai kajang, mkn sate haji samuri then btolak balik ke Gombak n sampai pukul 12 malam..
sampai je kat umah pakcik aku, mr. hairul terus amik helmet then borak2 skit ngan mama then terus pergi meninggalkan daku.. cewwahh.. dekat pkul 1 pg br die sampai kat Petaling Jaya.. cian.. jauhnya.. =(
hehe..

ermm.. Anything happened, we keeps as memories.. hihi..
br pergi Melaka, kalau pergi Port Dickson that day, confirm muka2 kami macam org India.. hehe..
(Indians, jgn marah ye..)

















naik beca bersama.. hee























with my mama~~


















beratur amalan mulia~~























muke penat!!


eh, comeback ke sis?

Assalam - 13/10/2017 , Jumaat. Kita datang jengah blog kita ni bukan nak buat comeback pun, sebab kita tahu entah bila kita akan jadi ra...