29 June 2011

Salam.

Perjalanan pulang dari Kuantan - Kota Bharu ambil masa 4 jam setengah ikut jalan Jabor, melalui Hulu Terengganu. Bertolak dari Kuantan jam 2.30 petang, singgah ke deretan kedai sebelah Terminal Makmur Pahang sebab nak cari baju murah sehelai dua kat sana. Masuk sekejap ke Alamoda untuk carikan tudung kuning yang Mama pesan suruh beli di Masjid India, tapi masa tu checked out dari hotel dah. Tak ada. Keluar, terus cari kedai makan. Lapar sebab dari pagi tak makan, save bajet sungguh-sungguh sebab duit cukup-cukup untuk tampung duit minyak kereta 2.2 cc. Kan bagus kalau guna kereta yang 650 cc jek. Murah dan save money! Makan nasi separuh saja di kedai sebelah Padang MPK2 Kuantan, nama kedai Rahimah Cafe. I thought that was kedai orang Kelantan, tapi bukan. Sebab, sedap dia boleh tahan. Macam makanan Kelantan. Enjoy the food sampai habis borak baru keluar dari kedai.

Pukul 3.15 hingga 5.15, I was in Jabor road. Serius tak tido. Mengantuk tengok jalan lengang sampai mata berpinar-pinar. Kasihan my brother, dia yang drive all the way through. Thanks. Nanti dapat gaji ni, aku belanja yep! Wait for me. Hehe. Sampai Kuala Berang, it takes only 30 minutes to enter Sungai Tong at Setiu. Sekejap saja sebab there's no car on the road. Macam tak mencabar kata my brother. He said, tak best lalu jalan ni sebab tak ada kereta then tak boleh race dengan other cars. Sakit ! Haha. Saya pesan, bawa perlahan je, sebab saya nak tido. Kalau speedy, confirm mata saya celik tak berkelip.

Pukul 7 petang sampai Machang, rest and solat rumah nenek then pukul 8.30 bertolak balik Kota Bharu. Sampai rumah pukul 9.15 lebih kurang.

Sampai di rumah, terus terkam si anak kecil kesayangan. Peluk dan cium sampai budak tu naik lemas. Hehe. Rindu sangat dengan dia. 5 Hari 4 malam tinggalkan dia. Bila tenung dan renung muka dia, rasa macam nak nangis. Sayang sangat kat dia. Hati ibu, hanya ibu yang mengerti... ;)

Good nite peeps !

ouch! Please =P

Assalam. 24 Oktober 2017 - Selasa So remember me, i will remember you.