03 April 2012

d e m a m =(

Hari ni 3 April 2012, hari Selasa, dah 4 buah klinik sekitar Kota Bharu kami pergi. Bawak sekali budak demam nih. Masuk hari ni jugak, dah 5 hari Khalish demam tak tahu bila nak sembuh. Tubuh asyik panas je, tapi bila jumpa doktor terus baik, demam terus hilang. Badan jadi segar dan sejuk. Tapi bila balik rumah aje, terus seperti asal, demam, monyok, sedih, letih, panas dan macam-macam lagi lah. Menangis dan merengek tak ada sangat lah, macam biasa, Khalish ni memang jarang sangat nangis. Kalau dia nangis, itu tanda dia BOSAN sangat sebab takdak orang nak layan main dengan dia. Tapi, kalau nangis, memang dia takkan buat. Bagus jugak anak mummy sorang neh. Bila demam aje, terus muka sembab tak nak senyum. Kalau senyum pun bila nampak bola dan belon aja, toys yang lain memang dia tak layan. Tapi, seriously tak suka bila dia asyik demam macam ni, bagi makan ubat pun tak sembuh jugak, padahal dah bagi ikut jam. Malam-malam mesti dia tido tak nyenyak, tersedar sebab hidung selesema sampai tak boleh nak bernafas. Menangis sebab batuk dan selesema. Bagi ubat pun tak jalan. Tapi, progress setakat ni alhamdulillah. Tak panas macam semalam dan pagi tadi. Klinik terakhir yang pergi tadi Klinik Wee depan bangunan Agro Bank cawangan negeri. Klinik panel company papa dia kerja. Dah mintak surat kebenaran daripada doktor untuk refer ke KBMC. Esok lah ke hospital. Si Khalish ni, kalau jumpa doktor terus sihat, doktor sendiri pun tak bercadang refer ke hospital, kang gelak pulak staff kat emergency room tuh. Haha. Cakap demam kuat, tapi bila sampai klinik/hospital terus sengih-sengih nampak gigi 6 batang dia tuh. GERAM betul kat budak debab kesayangan mummy ni. Mummy dah 3 hari tak masuk office, esok confirm satu hari off jugak. Aduhaiiii. Harap-harap Khalish cepat sembuh ye sayang. Kasihan papa, semalam baru sampai di Kuantan, hari ni kena balik Kota Bharu pulak. Penat memandu  tak hilang lagi tu, tapi, sebab mengenangkan kesihatan anak, terpaksa lah kan? Safe journey papa sayang. Esok pagi, kita cepat-cepat ke KBMC ye. Khalish pun dah mula panas badan dan naik ruam-ruam merah kat muka dan belakang badan. Malam ni kena bersengkang mata jaga Khalish. Okeyh, selamat malam semua. Doakan Khalish cepat sihat ye...



Bye.

eh, comeback ke sis?

Assalam - 13/10/2017 , Jumaat. Kita datang jengah blog kita ni bukan nak buat comeback pun, sebab kita tahu entah bila kita akan jadi ra...