16 June 2010

tag from my sis ;)

Salam.

Actually, tag ni dari facebook, tapi macam susah sangat nak jawab dalam tu, saya bawakkan ke blog. hurm, silalah baca ye adikku~ ;)

1. Apa tindakan anda bila dengar bunyi kilat dan petir?
- baca La haulawala quwwatailla billa hil aliyyul 'azim... :)

2. Reaksi anda bila ada orang mengutuk anda?
- kutuk je la, awak yang dapat dosa, saya dapat pahala. anyway, tenkius! huhu

3. Reaksi anda bila terjumpa dengan artis kegemaran anda?
- biasa-biasa je. tak excited pun. paling kurang, amik gambar kot. huhu :p

4. Maxis or celcom. which one ur refer?
- Maxis + Celcom. tamak punya pasal kan?

5. Nyatakan 3 bad habit anda.
- memang kaki tidor kalau takde keje. ganti balik tido-tido yang tak cukup dulu..
- boros!!!! seriously, sangat boros.... :(
- suka beli magazines, tapi just tengok gambar jek. isi nya tak baca pun. huhu

6. Apa yang akan anda lakukan jika org lain sibuk mengenai hal anda?
- sibuk je. ish ish ish. hehe. suka jugak, sebab nampak sangat mereka ambil berat pasal saya. kan kan?

7. Adakah anda mempunyai ramai peminat?
- urm, takde kot. biasa-biasa macam orang biasa jek.

8. Apa reaksi anda bila terkentut kuat/busuk di khalayak ramai?
- wah, memalukan i jek tanya soalan nie. hehe. apalagi, lepas kentut tu, blah je la.. buat apa nak tunggu lagi? malu kot! huu ;p

RANDOM QUESTION ABOUT YOUR RELATIONSHIP

1. State the date u have declared with ur first couple?
- huh! when i was 15th years old.. muahaha... dah-dah, aku dah menikah dah weh! ;)

2. Adakah anda akan terus berhubung dengan bf/gf anda sekiranya clash?
- kalau tak gaduh, boleh je berkawan. tapi agak-agak ar, hubungan kan dah terputus. ;p

3. Apa yang akan anda lakukan sekiranya merindui bf/gf anda?
- ops! no no no. cinta sudah tiada dalam hati. hikhik~

4. Adakah anda mempercayai bf/gf anda seratus peratus?
- owh tidak sama sekali. si dia boleh jujur & juga boleh berpura-pura...

5. How ur first date with ur first couple?
- biasa jek. cinta monyet katakan...

6. Adakah anda rasa bf/gf anda pandai memujuk?
- semua lelaki memang kaki pujuk. tak gitu? :)

7. Apa reaksi/tindakan anda bila bf/gf anda menghabiskan kredit utk org lain?
- alah, benda biasa je tu. kita kena tolerate la kan? kata nak hidup bahagia hingga ke hujung nyawa. huhu~ dedicated to my lovely husband... ;)

8. What are u going 2 do if ur besties have a relation with ur ex?
- dah itu suratan takdir. kita carilah yang lebih baik dari dia... ;)

9. Adakah anda menelefon bf/gf anda bila disuruh?
- hoho. soalan apa ni? peliknya.

10. Apakah reaksi anda bila bf/gf anda masih berhubungan dengan ex mereka?
- kalau bf tu, ikut suka hati merekalah. tapi kalau husband i, urm, i peluk u kuat-kuat. hahaha ;))

oh. baru ku tahu erti rindu :)

Salam. 1 Okt 2016. RINDU. Rindu sebab dah lama tak bersua. Sepanjang 2 tahun ni banyak benda berlaku dalam hidup. Ada suka. Ada duka. Tapi...