01 November 2008

i've been tagged by CHEMPAKA RAYA ;)

1) When first time you meet him/her?

  • haha.. soklan nakal yee? mase first time jumpe die tu saye baru je form 3.. hehe.. (jangan gelak wei!) kami selalu jumpe sebab 1 skolah dulu.. mase tu die form 5.. ala-ala chenta MONYET gitu.. bunga-bunga cinta yang mengheret saye selama 8 tahun untuk bersama.. kami selalu datang skolah skali.. huhu.. pukul 7.05 pagi, die dah ade seberang jalan depan umah saye.. :) erm.. best lor even kenangan ni sudah 7 tahun berlalu.. ;) perasaan sayang tu masih ade lagi tapi sudah kurang la sekarang ini.. hehe ;p Anyway, biarlah kenangan-kenangan manis itu berlalu seperti angin lalu.. haha! ;)

2) What do you feel?

  • masa first time jumpe tu, memang excited sangat.. over excited la kot.. alaa, die hensem maa.. saye suke jeling-jeling pandang-pandang si die.. maklumlah, saye baru aje nak bercinta.. kui3~~ segan ler plak.. ;) terharu juge sebab si die terjatuh hati dengan saye yang kecik inih! hoho.. besh tau mase dulu-dulu.. tapi, itu dulu yaa.. sekarang tiada lagi.. ;p

3) What you feel right now?

  • erm.. mase putus dengan die tu, memang sedih sangat.. sangat dan sangat.. x sangka cinta yang kami ala-ala "semai & baja" itu putus di tengah jalan.. Betullah kata orang, kita memang merancang itu ini, tapi yang menentukannya ialah DIA... cuma sekarang ni, duka saya terubat.. dengan kehadiran pakcik baru, die yang banyak membalut luka-luka itu.. haha.. ;)

4) If your enemy do anything that you hate, what you will do first?

  • erm.. saye pernah ingatkan dulu.. saye ni jenis yang hormat orang.. hihi.. saye berpegang kepada 1 pegangan diri, ORANG MEMBERI, SAYA MENERIMA.. ORANG MENENGKING, SAYA PASTI MELENTING.. haha! apepun, saya akan hormat orang tu selagi die menghormati pendirian saye.. xdelah saye nak pi serang die membuta tuli.. saye masih berperikemanusiaan okay? hehe ;)

5) Give 5 characters that have at you.....

  • saye ni jenis yang gile-gile jugek.. pada yang baru kenal saye, dorang akan anggap saye ni serius.. erm.. memang muke saye agak sedikit x senyum awal perkenalan (chewwah! ayat skema tol!!) tapi bile dah lame-lame kenal, confirm mimik muke saye akan berubah.. wah3.. pada yang kenal saye, saye la tu.. gile-gile serius kan? yang pasti, saye x pernah abaikan keseriusan saye itu.. tetap bersama setia selamanya.. bak kata adik-adik saye, KAK LONG GARANG!!! huyyoo.. betullah tu.. saye memang garang.. ;)
  • erm.. ade mase saye akan jadik cepat terasa.. alaa biasa la tu kan? siape yang x penah terasa? tapi, saye kagum dengan diri saye ini.. hohoho!! sekali saye terasa, 2 minit saje ok (tipu la tue) kui3~~ xdelah.. paling kurang pun 1 hari laa.. lepas tu keadaan PASTI kembali normal.. saye jenis yang cepat SEJUK.. saye x kisah sangat apa yang berlaku.. asalkan ianya x mengganggu keamanan hidup saye..
  • oh.. saye suke tolong orang.. serius ni.. x tipu.. hehe :) yang pasti, saye akan tolong seseorang itu andaikata die sangat-sangat bermasalah dan dalam dilema.. yang x bermasalah pun saye tolong juge.. x kisah laa... asalkan saye dapat tolong huraikan satu-satu kekusutan die.. saye ni mudah sangat kasihan kat orang..
  • sekali saye jatuh cinta, selamanya saye setia.. ini memang betul.. saye seorang yang setia.. saye HANYA akan tinggalkan lelaki itu andai die sangat-sangat melukakan hati saye.. atau juge, jikalau "antara kite tiada jodoh".. harus saye lepaskan walau hati masih sayang.. oho.. biasala.. kite x boleh nak tolak janji Allah.. ;)
  • penyayang dan manja dengan mama saye.. urm.. saye mengaku yang saye ni jenis yang sangat sayangkan sesuatu even pada seseorang.. pabila hati saye mula sayang, saye akan pastikan die tidak terabai.. akan saye jaga dan layan sebaik mungkin.. sayang beb! erm... manja pulak kalau dengan mama saye saje.. saye ni anak sulung.. cucu sulung 2 buah keluarga.. tapi, manja dengan mama mengalahkan anak bongsu!! oho.. sampaikan adik-adik saye jealous dengan saye ni.. hehe.. ;) sorry dear.. ;p

6) If he/her have broke your heart, what your action?

  • erm.. nasib baik la saye ni jenis yang pendam dalam hati kalau ade masalah.. susah untuk orang kenalpasti keadaan saye.. hehe.. hanya dengan orang-orang tertentu saje yang saye kongsi rasa HATI.. so, orang x leh tau sangat rahsia saye.. saye ni jenis yang akan simpan rahsia.. satu pun saye x bagitau sape-sape.. biar pecah di perut jangan pecah di mulut.. oho.. tamau la pecah perut.. cian plak nanti... ;p
  • kalau terlalu sedih, pastilah saye akan mengalirkan airmata.. ape guna airmata andai tidak dilinangkan ye? yang pasti, bukan di hadapan umum.. saye tersangatlah suka menyendiri.. kerna bagi saye, banyak benda yang dapat di muhasabahkan... ;)
  • tapi, kalau dah x tahan sangat, pasti saye SERANG orang itu.. dan bertanya ITU dan INI untuk mendapatkan kepastian.. yang pasti, saye tidak menyerang bertubi-tubi.. gunakanlah akal dan fikiran.. ;)

7) What character you like toward him/her?

  • saye tidak kisah kalau die tidak handsome.. sekadar sedap mata memandang itu sudah cukup..
  • sangat mengambil tahu hal-hal sekeliling saye ;)
  • romantikaa.. haha.. itu memang wajib! huhuu ;p
  • berfikiran kehadapan dan berwawasan! chewwah.. itu harus.. ;)
  • tinggi... hehehe.. saye suke orang tinggi.. ;p

8) Who is the name of no.1?

  • erm.. nak kene gtau ke?
  • alamakkk!
  • oklah..
  • nama diaa...
  • NOOR HAIRULNIZAM B NASIR
  • ini cinta pertama saye..
  • 8 tahun kami kehulu kehilir mencari keserasian..
  • tapi sayang..
  • antara kami..
  • TIADA JODOH..
  • walau hati masih sayang..
  • ;)
  • hehe ;p

9) If your lover become your enemies, is it you will hate him/her?

  • entah.. nak benci tu x kot..
  • biarlah dia..
  • musuh sekadar musuh dan gaduh-gaduh saje..
  • tapi yang pasti..
  • CINTA DALAM HATI
  • ;)

10) The most memorable thing he/her had done to you?

  • erm.. banyak dan banyak.. suka, duka, pahit, manis, bermadu... huhu... macam-macamlah... saye x mahu ingat lagi.. cukuplah sekadar ianya menjadi sebuah KENANGAN yang paling INDAH dalam hidup saye.. ;)

11) The most thing that he/her have said to you?

  • sayang, jangan tinggalkan B.. B akan selalu dengan sayang sampai bila-bila.. B akan commit dengan sayang seorang.. ingatlah, tiada apa yang dapat pisahkan kita melainkan TAKDIR dan MATI.. (ini dialog hairul dengan saye sewaktu kami menetap di Wakaf Che Yeh dulu)..
  • sampai sekarang saye ingat lagi.. SEBAB, saye yang pergi berlalu dan tinggalkan die seorang diri.. juga sampai sekarang, die masih lagi menyayangi saye seadanya saye.. cuma, yang memisahkan kami adalah JARAK dan utusan serta urusan KELUARGA saye.. saye amat patuh dengan kata-kata keluarga.. bagi saye, mereka ibarat EMAS dalam hidup saye.. apepun yang berlaku, hairul tetap dalam hati saye sampai ke akhir hayat saye.. ;p
  • saye pernah bagitau pakcik, dan die faham serta die tidak kisah.. bukan mudah untuk melupakan cinta pertama yang saye pertahankan selama ini..
  • dan alhamdulillah, saye bertemu dengan orang yang begitu memahami perangai kanak-kanak saye.. die tidak banyak songeh dan amat senang di jaga.. ;) thanks ye pakcik sayang!!

12) To the person that always support to you?

  • thanks for always being there and being here for me.. nothing is impossible.. kemana kaki saye melangkah, akan saye kenangi semua memori itu.. ;)
15) 5 people to tag...
  • liyana
  • karina
  • sis nadia
  • asrar
  • suffyan

oh. baru ku tahu erti rindu :)

Salam. 1 Okt 2016. RINDU. Rindu sebab dah lama tak bersua. Sepanjang 2 tahun ni banyak benda berlaku dalam hidup. Ada suka. Ada duka. Tapi...